Πολιτική

Πήρε και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η Βάκα για να μην φοιτήσουν άλλα προσφυγόπουλα σε σχολεία της Χαλκίδας για φέτος

Πήρε και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η Βάκα για να μην φοιτήσουν άλλα προσφυγόπουλα σε σχολεία της Χαλκίδας για φέτος
1 Φεβρουαρίου 2021, 21:30
Λευκό ψήφισε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Συμφώνησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα βρήκε συμπαραστάτη το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” ψήφισε λευκό), την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου αποδέχτηκε  την πρόταση  της  Δημάρχου προς τα αρμόδια Υπουργεία, για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων της Ριτσώνας.

Η Δήμαρχος, με την συναίνεση πλέον και του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάει  να μην πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση μαθητών-προσφύγων σε διδακτήρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, τουλάχιστον για το τρέχον σχολικό έτος και να επανεξεταστεί η κατανομή των μαθητών αυτών στα διδακτήρια του Δήμου Χαλκιδέων  για το επόμενο σχολικό έτος, δεδομένου ότι:

α) το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Χαλκιδέων εμφανίζει αυξητική τάση σε κρούσματα της ασθένειας Covid-19, ενώ κρούσματα έχουν εμφανιστεί και σε Δημοτικά σχολεία.

β) οι μονάδες Α/ θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά)  του Δήμου  Χαλκιδέων, ως προς τις υποδομές και τα κτίρια δεν επαρκούν, ώστε να εξυπηρετούν τους μαθητές του Δήμου, πόσο μάλλον στην περίοδο της παρούσας υγειονομικής κρίσης, κατά την οποία πρέπει να τηρηθούν αυστηρά συγκεκριμένοι κανόνες.

γ) η κατανομή των μαθητών έχει σχεδιαστεί να γίνει σε 7 σχολικές μονάδες, με τη φοίτηση 38 μαθητών σε καθεμία από αυτές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται συγκεκριμένες σχολικές μονάδες ιδιαίτερα και θα έπρεπε να γίνει μια διαφορετική κατανομή με λιγότερους μαθητές ανά σχολική μονάδα. Στον σχεδιασμό αυτό θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι απόψεις του Δήμου Χαλκιδέων και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

δ) αν λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.), θα απαιτηθούν ιδιαίτερα αυξημένες δαπάνες και σχεδιασμός για την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών, την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και λοιπών αναλωσίμων.

Ο  Δήμος Χαλκιδέων διαθέτει συγκεκριμένο προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου απαιτείται συνετή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και αποφυγή οποιασδήποτε πρόσθετης  οικονομικής επιβάρυνσης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ