ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Ενας ακμαίος σαραντάρης

13 Φεβρουαρίου 2021, 14:49
A+ A-
Συμπλήρωσε 4 δεκαετίες δραστηριότητας στο μπάσκετ.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ευβοϊκή Γνώμη" (27 Νοεμβρίου 2020).

 

Σαράντα χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο Αστέρας Αλιβερίου και παραμένει μια δραστήρια δύναμη για τον αθλητισμό στην περιοχή των Ταμυνέων στο χώρο του μπάσκετ, αλλά και του βόλεϊ τα τελευταία χρόνια, αν και η επίσημη αγωνιστική του δράση ξεκίνησε το 1980 στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

20 χρόνια μετά την ίδρυσή του σταμάτησε η δραστηριότητα στο ποδόσφαιρο και το βάρος έπεσε στο μπάσκετ. Ο σύλλογος έγινε κυψέλη του αθλήματος στο Αλιβέρι με τους αθλητές και τις αθλήτριές του να αγωνίζονται στο ανοικτό γήπεδο του Τσαρπάλειου.

Το όνειρο για ένα στεγασμένο χώρο έγινε πραγματικότητα πολλά χρόνια αργότερα, αφού το κλειστό Αλιβερίου ολοκληρώθηκε και άνοιξε τις πύλες του το Γενάρη του 2017.

Η νέα “στέγη” αποτέλεσε κίνητρο για πολλά παιδιά να ...μπουν στην κυψέλη του Αστέρα, του οποίου ο πρωταρχικός σκοπός ήταν πάντα η ανάπτυξη των Ακαδημιών.

Ο σύλλογος, που έχει πρόεδρο τα τελευταία χρόνια το γιατρό Βαγγέλη Πεταχτή κι ένα δραστήριο συμβούλιο, τα προηγούμενα τρία ευδόκιμα χρόνια είχε προσλάβει τον Θανάση Λασπά στο τεχνικό του επιτελείο.

Από το καλοκαίρι του 2020 πήρε τα ηνία ο συνεργάτης του Λασπά, Τόλης Ρέτσας και μαζί του συνεχίζει ο Βαγγέλης Αργύρης, ενώ στο τιμ ...ανέλαβαν δουλειά η Αννα Ματζαβάκη με τον παίκτη της ομάδας Θέμη Μάστορη.

Ο Αστέρας είχε κερδίσει πέρυσι (σ.σ. το 2019) την επάνοδό του στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ, στην οποία φέτος ξεκίνησε εντυπωσιακά, μέχρι που το lockdown ...τον σταμάτησε. Είναι χαρακτηριστικό ότι την προηγούμενη σεζόν έκανε την πρώτη του νίκη στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ στο ξεκίνημα της νέας περιόδου είχε πετύχει τέσσερις νίκες σε πέντε ματς!

Οι μόνοι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα το καλοκαίρι ήταν ο Παντελής Βογιατζής και ο Γιάννης Καψούλης, οι οποίοι έγιναν και τα πρώτα ...βιολιά του Αστέρα, έχοντας σημειώσει, μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, τους περισσότερους πόντους για τη νέα τους ομάδα (79 και 73 αντίστοιχα).

Πολύ καλή είναι και η παρουσία του Φίλιππα Ιωάννου, αλλά και του πολύπειρου Θέμη Μάστορη, καθώς και των Τζουβάνα, Αποστόλου. Την ομάδα συμπληρώνουν οι Γλάρος, Ι. Μάστορης, Ν. Μάστορης, Δροσάτος, Παπακωνσταντίνου, Κουκουβάος, Νάκο, Καραμάνος (απών λόγω προβλήματος είναι ο Στρ. Ιωάννου).

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν και η παρουσία, μέχρι την αναστολή, των τμημάτων υποδομής με τις Νεάνιδες να σημειώνουν νίκη στη Χαλκίδα επί του πάντα δυνατού Απόλλωνα, και τους Εφηβους να έχουν τρεις νίκες στα τέσσερα ματς. Μάλιστα, και οι δυο ομάδες έχουν στις τάξεις τους κορίτσια και αγόρια από τις ομάδες των Κορασίδων και των Παίδων.

Τις ομάδες των κοριτσιών (Νεάνιδες και Κορασίδες) αποτελούν οι Α. Μπαράκου, Π. Μπαράκου, Μπαλαμπάνη, Νικόλα, Κατερ. Πέππα, Σωτ. Πέππα, Μίχα, Ιωάννου, Γκόρου, Τσόκα,  Λούκου, Λάρι, Καρατζά,  Μελάνη.

Στα αγόρια (Εφηβοι και Παίδες) αγωνίζονται οι Καραμάνος, Κουκουβάος, Νάκο, Κρόμπας, Παπακωνσταντίνου, Βασιλείου, Σεφερλής, Ξύγγης, Τζουβάνας,  Μπασινάς, Κορρός. Μάρκογλου, Μακρυγιάννης, Α. Ρέτσας, Παπακωσταντίνου, Κ. Ρέτσας,  Τσαλιαγκός, Πέππας, Μανουσαρίδης, Ντούρας, Κιούσης, Νίκας, Περήφανος, Μάστορης.

Ο Αστέρας Αλιβερίου σε πλήρη σύνθεση με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, την πανταχού παρούσα Εφη Μερτύρη (αριστερά) και τον πρόεδρο του συλλόγου Βαγγέλη Πεταχτή (καθιστός κάτω).

 

Οι ομάδες του Αστέρα Αλιβερίου στις κατηγορίες υποδομής της ΕΣΚΑΣΕ, των Εφήβων (πάνω) και των Νεανίδων (κάτω) .

 

Επιστροφή