Σιαγιάννης εναντίον Θωμά

18 Μαρτίου 2011, 11:15
A+ A-
Άνοιξαν πόλεμο ο δημοτικός σύμβουλος και ο δήμαρχος. Κατηγορεί ο ένας τον άλλο για επικοινωνιακά παιγνίδια!
 

 

 

 

 

 

 

Σε πόλεμο ανακοινώσεων επιδίδονται ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και επικεφαλής του συνδυασμού "Ενεργοί Δημότες" Γιάννης Σιαγιάννης, ο οποίος άρχισε πρώτος την επίθεση.

Ο κ. Σιαγιάννης, με αφορμή την καθυστέρηση ανακοίνωσης του πορίσματος ελέγχου για τις "οικονομικές ατασθαλίες" στον πρώην Δήμο Ταμυναίων, κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι παίζει επικοινωνιακά παιγνίδια με το εν λόγω ζήτημα.

Επί της ουσίας της υπόθεσης σημειώνει:" Θεωρούμε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση δεν αρκεί η σύμπραξη ορκωτού λογιστή αλλά λόγο της κρισιμότητας του θέματος – έτσι όπως αναδείχτηκε – απαιτείται πλήρης έλεγχος από κλιμάκιο Οικονομικών  Επιθεωρητών του Υπουργείου με τις γνωστές διευρυμένες αρμοδιότητες.

Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να συμπεριλάβει όλους τους τέως Δήμους και προτείνουμε  - για λόγους δεοντολογίας και τάξης – να ξεκινήσει απ’  τον τέως Δήμο Κύμης και να συνεχισθεί σ’ όλους τους άλλους."

Είναι προφανής η αιχμή που εμπεριέχει η πρόταση του κ. Σιαγιάννη και απομένει να δούμε τι θα απαντήσει ο κ. Θωμάς. Ωστόσο η επίθεση του δημοτικού συμβούλου είναι ολομέτωπη και επεκτείνεται σε όλους τους τομείς δραστηριότητας.

Μέχρι και η ιστοσελίδα του Δήμου μπαίνει στο ...μικροσκόπιο του κ. Σιαγιάννη, ο οποίος υπογραμμίζει: " Είναι ίσως μοναδικό φαινόμενο στην χώρα η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου  να είναι στην ουσία η ιστοσελίδα του συνδυασμού ‘’ Νέοι Ορίζοντες’’ του κ. Δ. Θωμά."

Επιπλέον κατηγορείται ο κ. Θωμάς για έλλειψη πολιτικής γενναιότητας, επειδή σύμφωνα πάντα με τον κ. Σιαγιάννη, δεν αναγνώρισε ότι το αντισταθμιστικό όφελος των 150.000€ της ΔΕΣΦΑ για τη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Ταμυναίων ήταν αποτέλεσμα της προηγούμενης Δημοτικής Διαχείρισης του Δήμου Ταμυναίων. 

Η απάντηση του Δημήτρη Θωμά δεν άργησε να έρθει. Τα αναφερόμενα από τον Γιάννη Σιαγιάννη χαρακτηρίζονται "Μικροπολιτικά τρικ,  κίβδηλες και διάτρητες τοποθετήσεις", ενώ δεν λείπει και το ...καρφί, που συνοψίζεται στη φράση. 

"Ο καταιγισμός ανακοινώσεων από την μεριά σας ξεκίνησε επακριβώς από την επομένη των δημοσιευμάτων, περί αργίας Δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας. Τυχαίο, δεν νομίζουμε!"

  

Επιστροφή