Ο Chef Προτείνει

Κέικ μήλου

Κέικ μήλου
12 Φεβρουαρίου 2021, 06:00
Με πράσινα ή κόκκινα μήλα  

Υλικά για 15 τεμάχια

  • 3 μήλα κόκκινα
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 χουφτες καρύδια
  • 2 χουφτες αποξηραμένα κρανμπερι
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • 1 1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ τσαγιού νερό
  • Ξύσμα από 1πορτοκάλι κ τον χυμο του
  • 1 μπεκιν παουντερ
  • 1/2 φλ. τσαγιού λαδι

Τι κάνουμε

  1. Βάζουμε όλα τα στερεα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από τους ξηρους καρπούς)

  2. Τρίβουμε τα μηλα, χωρίς φλούδα, στο χοντρό μέρος του τρίφτη κ τα προσθέτουμε στο μείγμα.

  3. Προσθέτουμε το νερό κ το λάδι κ ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα μας μια ωραία κρεμα

  4. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς κ ανακατεύουμε καλα

  5. Σε βουτυρομενο ταψί η σε φόρμα για κέικ, προσθέτουμε το μείγμα κ ψήνουμε στους 180 για 45 -60 λεπτά.

  6. Μόλις βγει από το φούρνο ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και καλή σας απόλαυση.