Πολιτισμός

Ορίστηκε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου

Ορίστηκε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου
10 Φεβρουαρίου 2021, 13:22
Για το υπόλοιπο της θητείας του Λιγνάδη. 

 
Νεα καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου ορίστηκε η Ερι Κύργια για το υπολοιπο της θητείας του Δημήτρη Λιγνάδη.
 
Το υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε τη λύση της αναβάθμισης της Ερις Κύργιας, αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διεθύντρια του Εθνικού Θεάτρου μέχρι σήμερα. Οπως αναφέρει το ΥΠ.ΠΟ η Ερι Κύργια θα είναι η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου για μια μεταβατική περίοδο μέχρι να αναδειχθεί ο επόμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής από μια ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
 
Παράλληλα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προβαίνει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου ο επόμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής να αναδειχθεί από την ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, η οποία θα συγκροτηθεί από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.
Συγκεκριμένα, την 5η Απριλίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα δημοσιοποιήσει το πλαίσιο της διαδικασίας καθώς και τη σύνθεση της Επιτροπής. Η διαδικασία κατάθεσης φακέλων από τους ενδιαφερόμενους έχει καταληκτική ημερομηνία την 7η Μαίου. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την 6η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα οριστεί ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής, με τριετή θητεία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ