ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΥΦΑΝΤΗ: Απίστευτη συμμετοχή στα online πρωτοποριακά μαθήματα

23 Φεβρουαρίου 2021, 16:33
A+ A-
Διαβάστε με ποιον διαδραστικό τρόπο γίνονται τα μαθήματα χορού, τα οποία έχουν ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. 

H Σχολή Χορού "Παρασκευή Υφαντή" στην Αρτάκη αλλάζει τα δεδομένα στα online μαθήματα. Με φαντασία, δημιουργικότητα και κυρίως αγάπη για το xορό εγκαινίασε κατά τη διάρκεια της καραντίνας ολοκαίνουργια, διαδραστικά, multimedia μαθήματα χορού!

Δημιούργησε μοναδικά ψηφιακά σκηνικά και θεματικές ιστορίες για να αναπτύξει τα διαδικτυακά μαθήματά της, τα οποία είναι πάντα βασισμένα στην ύλη του κάθε τμήματος.

Στα μικρότερα τμήματα χρησιμοποιεί την τεχνική «role playing» σε συνδυασμό με κινητικά διαδραστικά παιχνίδια μέσα από virtual περιβάλλον.

Στα μεγαλύτερα τμήματα τα μαθήματα συμπληρώνονται με παράλληλη προβολή οπτικό-ακουστικού υλικού και πληροφορίες με τη χρήση πολυμέσων.

Το egnomi.gr  συνομίλησε με την κυρία Υφαντή, η οποία δήλωσε σχετικά με τη συγκεκριμένη πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας χορού: 

 «Το μάθημα, όπως γίνεται μέσα στην τάξη είναι σίγουρα αναντικατάστατο. Από την άλλη, δεν μπορούμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που διδάσκουμε σε μια αίθουσα, να διδάξουμε και μπροστά σε μια οθόνη. Η έλλειψη ανθρώπινης επαφής χρειάζεται να αναπληρωθεί με άλλο τρόπο ώστε τα παιδιά να διατηρούν το ενδιαφέρον τους και να έχουμε σωστό διδακτικό αποτέλεσμα.

Η κόπωση και η απογοήτευση στα πρόσωπα των παιδιών κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης απομόνωσης, με οδήγησε στο να σκεφτώ τρόπους για να ανανεώσω το ενδιαφέρον τους και να είναι και πάλι χαρούμενα. Επενδύσαμε σε χρόνο, εξοπλισμό και γνώση,  εντάξαμε νέες παιδαγωγικές τεχνικές και το αποτέλεσμα ήταν πάνω από κάθε προσδοκία! Η λάμψη που επέστρεψε στα μάτια των παιδιών και η ανυπομονησία τους για το μάθημα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου!»  συμπλήρωσε η ίδια.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή να πάρετε και εσείς μέρος στα μαθήματα απ' όπου κι αν βρίσκεστε επικοινωνήστε με τη σχολή χορού άμεσα (εδώ όλα τα απαραίτητα στοιχεία).

Δείτε παρακάτω βίντεο με αποσπάσματα από online μαθήματα:

Επιστροφή