Πολιτισμός

ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκδόθηκε ο δεύτερος τόμος του Οδοιπορικού της Χορωδίας-Ορχήστρας της Μητρόπολης

ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκδόθηκε ο δεύτερος τόμος του Οδοιπορικού της Χορωδίας-Ορχήστρας της Μητρόπολης
26 Φεβρουαρίου 2021, 09:32
Με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς στον πολιτισμό του τόπου μας.

Με την συμπλήρωση 40 ετών δράσης και προσφοράς της Χορωδίας-Ορχήστρας Νέων της Μητρόπολης Χαλκίδος, η υπεύθυνη της Χορωδίας Μαγδαληνή Αργυράκη (Θεολόγος), αξιοποιώντας το πλούσιο αρχείο της, συνέταξε και αποτύπωσε σε βιβλίο τα τελευταία 20 χρόνια ζωής, πολιτιστικής και παιδαγωγικής προσφοράς της Χορωδίας-Ορχήστρας.

Ο δεύτερος τόμος «Οδοιπορικό Χορωδίας-Ορχήστρας Νέων Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος 1981-2020» είναι η συνέχεια του πρώτου, που εκδόθηκε το 2000 και περιγράφει την δεύτερη εικοσαετία της Χορωδίας-Ορχήστρας.

Η Χορωδία-Ορχήστρα της Μητρόπολης ιδρύθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτης πρώην Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) και συνεχίζει να προσφέρει με την ευλογία του νυν Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Συμπαραστάτες του Σεβασμιώτατου είναι η υπεύθυνη της Χορωδίας Μαγδαληνή  Αργυράκη, ο μαέστρος Παύλος Κουρμπέτης, οι μουσικοί Βασιλική και Κωνσταντίνος Κουρμπέτης και οι υπευθύνου των επί μέρους τμημάτων της Χορωδίας, πρεσβυτέρα Χρυσούλα Καλαφάτη, Αλεξάνδρα Αραβίδου-Κουρμπέτη, ¶ννα Ροδά και φυσικά εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι, που συμμετέχουν.