Πολιτική

Αίτημα από τον Φάνη Σπανό για νέο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία

Αίτημα από τον Φάνη Σπανό  για νέο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία
4 Μαρτίου 2021, 20:48
Έστειλε επιστολή στο αρμόδιο υπουργό.  

Πόρους για νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Κεφαλαίου Επιχειρήσεων, οι οποίες πλήττονται από την πανδημία Covid-19, αιτήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων       - ¶δωνι Γεωργιάδη και στον Υφυπουργό Ιωάννη Τσακίρη, ότι:

  • Η πανδημική κρίση και τα απαραίτητα για την αντιμετώπισή της περιοριστικά μέτρα, έχουν προκαλέσει τεράστιες επιπτώσεις και κινδύνους για σημαντική συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και εξάντληση των επιχειρηματιών, ειδικά σε κλάδους όπως η εστίαση.
  • Σε συγκεκριμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, λόγω αυξημένης εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Πολιτεία υποχρεώθηκε να επιβάλλει πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα από αυτά της Επικράτειας, με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη οικονομική πληγή.

Ειδικότερα, σε καθεστώς αυξημένων περιοριστικών μέτρων τέλεσε η Π.Ε. Βοιωτίας από 12 Ιανουαρίου ως 1 Φεβρουαρίου (οι Δήμοι Θηβών και Τανάγρας παραμένουν ως και σήμερα) και η Π.Ε. Εύβοιας από 5 Φεβρουαρίου ως σήμερα, ειδικότερα δε ο Δήμος Χαλκιδέων από 30 Ιανουαρίου ως σήμερα. Από την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου προστέθηκε ο Δήμος Λοκρών της Π.Ε. Φθιώτιδος.

Στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Ιωάννη Τσακίρη, όπου τέθηκε και το θέμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης, ο Υφυπουργός επεσήμανε τις δύσκολες συνθήκες ρευστότητας που έχουν δημιουργηθεί και δεσμεύτηκε να εξαντλήσει τις δυνατότητες απόκρισης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.