Πολιτισμός

Εθνικό Θέατρο: Εκτός και ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός

Εθνικό Θέατρο: Εκτός και ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός
2 Μαρτίου 2021, 14:18
Κατηγορείται για αυταρχική συμπεριφορά .

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την υπόθεση Λιγνάδη, το κλίμα στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου είναι βαρύ, τόσο για τους σπουδαστές όσο και για τους καθηγητές.

Μάλιστα, κάποιοι σπουδαστές κατήγγειλαν ότι ο σκηνοθέτης της δραματικής σχολής Στάθης Λιβαθινός, έχει αυταρχική συμπεριφορά στα μαθήματα, χρησιμοποιεί μειωτικά και απαξιωτικά σχόλια στους σπουδαστές και δημιουργεί κλίμα φόβου.

Οι εξελίξεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα, ο σκηνοθέτης σήμερα το πρωί να δηλώσει και επίσημα την παραίτησή του.

Η ανακοίνωση σπουδαστών-καθηγητών έχει ως εξής:

«Οι σπουδαστές αναφέρθηκαν σε μεμονωμένα περιστατικά που αφορούσαν πρακτικές διδασκαλίας, όπου παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά και, κατά τα λεγόμενα των σπουδαστών, χρησιμοποιήθηκαν μειωτικά, απαξιωτικά και ομοφοβικά σχόλια τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου.

Τα παράπονα αυτά εκφράστηκαν ανοιχτά, ενώπιον του συνόλου διδασκόντων και σπουδαστών. Η Σχολή έχει προχωρήσει ήδη στη διερεύνηση των περιστατικών που αναφέρθηκαν, ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα» αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ενώ γινόταν παράλληλα λόγος και για «αποκατάσταση του τραυματισμένου κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων».