Εργατικά

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι ζητάνε να μάθουν με ποιον τρόπο θα υπολογιστούν τα μεροκάματα του Φεβρουαρίου

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι ζητάνε να μάθουν με ποιον τρόπο θα υπολογιστούν τα μεροκάματα του Φεβρουαρίου
4 Μαρτίου 2021, 12:22
Επιστολή έστειλε το Σωματείο τους στην Ειδική Διαχείριση και στα αρμόδια υπουργεία.

Η καραντίνα λόγω κορωνοϊού και η κακοκαιρία, που έπληξε την Στερεά Ελλάδα τον Φεβρουάριο δημιούργησε μία σειρά από δυσλειτουργίες στη ΛΑΡΚΟ και αρκετοί δεν μπόρεσαν να εργαστούν, όχι με δική τους υπαιτιότητα.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ έστειλε επιστολή στην Ειδική Διαχείριση της Εταιρείας και στα αρμόδια υπουργεία και ζητάει να ενημερωθεί επίσημα με ποιον τρόπο και υπολογισμό θα καταβληθούν τα ημερομίσθια στους εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί εργαζόμενοι έμειναν εγκλωβισμένοι στη ΛΑΡΚΟ, λόγω της κακοκαιρίας και το Σωματείο ζητάει να πληρωθούν ως υπερωρία τις ώρες που παρέμειναν στην εργασία τους.

Επίσης, υπάρχουν ζητήματα με τους εργαζόμενους, που απουσίαζαν επειδή ήταν επιβεβαιωμένοι  θετικοί στον covid 19 ή είχαν άμεση επαφή με θετικό κρούσμα  και μπήκαν σε καραντίνα σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού εργασίες ή σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που απαγόρευσε την έξοδο από την πόλη της Μαλεσίνας.

Το Σωματείο στην επιστολή του αναφέρει αναλυτικά όλες τις περιπτώσεις και ζητάει να καταβληθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις κατά περίπτωση.