Εργατικά

PIPELIFE: Στο δρόμο 70 οικογένειες μετά το κλείσιμο του εργοστασίου

PIPELIFE: Στο δρόμο 70 οικογένειες μετά το κλείσιμο του εργοστασίου
4 Μαρτίου 2021, 16:43
Αιφνιδιαστική απόφαση της εταιρείας, μετά από 29 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου.

Το εργοστάσιο παραγωγής υψηλής ποιότητας συστημάτων πλαστικών σωλήνων "PIPELIFE", μετά από μετά από 29 χρόνια λειτουργίας στη Θήβα, βάζει λουκέτο στις 31 Μαρτίου.

Το εργοστάσιο κλείνει μετά από  αιφνιδιαστική απόφαση της εταιρείας και "πετάει στο δρόμο" τις οικογένειες των 70 εργαζομένων, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης. 

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών νομού Βοιωτίας με ανακοίνωσή του στηρίζει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία των εργαζομένων της εταιρείας για την διεκδίκηση των θέσεων εργασίας τους.

Η απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου, μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες κερδοφόρας λειτουργίας στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται ανεξήγητη, με το Συνδικάτο να επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:

" Η απόφαση της εταιρείας πατάει πάνω στην πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που μέσα από μειώσεις μισθών, καταπάτηση δικαιωμάτων κ.α. έχουν σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να οδηγούνται στην φτώχεια και την ανεργία.

Στην περιοχή μας το έχουμε ζήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, εργοστάσια να κλείνουν με μόνο σκοπό το κυνήγι του κέρδους όπως το πρόσφατο παράδειγμα της SCHNEIDER.

Το Συνδικάτο μας θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους της PIPELIFE  βλέποντας τον αγώνα σας σαν να είναι και δικός μας αγώνας."