Της αρέσουν τα μπουζούκια

19 Μαρτίου 2011, 17:01
A+ A-
Η Εύη πηγαίνει συχνά στην Αθήνα για διασκέδαση. Διαβάστε τι λένε κι άλλες Χαλκιδέες.

Πολλοί λένε ότι τα προσεχή χρόνια η Χαλκίδα θα γίνει, αν δεν έχει γίνει ήδη υπό κάποια έννοια, προάστειο της Αθήνας. Είναι τόσο μικρή η απόσταση που μας χωρίζει από την πρωτεύουσα, ώστε αρκετοί Χαλκιδέοι πετάγονται για δουλειές, ψώνια ή διασκέδαση.

Οι περισσότεροι Χαλκιδέοι λίγο-πολύ πάνε στην Αθήνα για δουλειές, όταν πάνε μόνοι. Όταν όμως συνοδεύουν τις συζύγους ή συντρόφους γιατί πάνε συχνότερα; Τι είναι αυτό που τραβάει περισσότερο τις Χαλκιδέες στην πρωτεύουσα, τα ψώνια, η διασκέδαση ή κάτι άλλο;

Απάντηση στο ερώτημα αυτό μας έδωσαν 4 Χαλκιδέες, που διαλέξαμε στην τύχη, καθώς βαδίζαμε στην παραλία της πόλης. Η ασφαλίστρια Εύη Βολακάκη πάει συχνά στην Αθήνα και η ίδια μας εξηγεί γιατί.

" Μου αρέσει η διασκέδαση, που προσφέρει η Αθήνα, κατά προτίμηση τα μπουζούκια. Η Χαλκίδα δεν διαθέτει τέτοιου είδους Κέντρα διασκέδασης. Γενικά η Αθήνα διαθέτει πολλές εναλλακτικές λύσεις, για όλα τα γούστα. 

Η κομμώτρια Σοφία Τουρλίδα επίσης επιλέγει την Αθήνα για τις πολλές ευκαιρίες που παρέχει στην διασκέδαση και σημειώνει:

"Εμένα μου αρέσει πολύ το σινεμά και στην Αθήνα έχει πολλές αίθουσες, για να επιλέξεις τι σου αρέσει να δεις. Αλλά και σε άλλα είδη διασκέδασης η Αθήνα υπερτερεί της Χαλκίδας.

Ευτυχώς που η πρωτεύουσα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη μας και έτσι μπορούμε να απολαμβάνουμε ορισμένα πράγματα, που είναι αδύνατον να προσφέρει μία επαρχιακή πόλη."  

Την ίδια άποψη έχει και η Νικολέτα Τρακόσια, η οποία την πρωτοχρονιά διασκέδασε στο κέντρο που τραγουδάει ο Σταμάτης Γονίδης και μας λέει:

" Είναι γεγονός ότι η στη Χαλκίδα είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες οι επιλογές που έχεις. Στην Αθήνα υπάρχει ποικιλία, η οποία δεν σε αφήνει να πλήξεις. Ακόμη και για καφέ οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες.

Για την δασκάλα Ελένη Αλεξανδρή δεν είναι μόνο θέμα επιλογών, αλλά και προσώπων. Πού εύστοχα παρατηρεί: " Μου αρέσει να πηγαίνω στην Αθήνα για βόλτα γιατί αλλάζω περιβάλλον, βλέπω καινούργια πρόσωπα, όχι συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους. Γενικά υπάρχει μία ανανέωση, μία αλλαγή παραστάσεων, που σου δημιουργεί όμορφα συναισθήματα."

Επιστροφή