Εργατικά

ΕΛΤΑ EYBOIA: Ταχυδρόμοι με το ...σταγονόμετρο

ΕΛΤΑ EYBOIA: Ταχυδρόμοι με το ...σταγονόμετρο
3 Απριλίου 2021, 08:34
Μεγαλώνουν τα προβλήματα στα υποκαταστήματα του νομού.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ (Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021)

 

Μπάχαλο έχει προκαλέσει σε όλη την Εύβοια η προχειρότητα με την οποία εφαρμόζεται το σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ, που προβλέπει “τσεκούρι” στους μισθούς, διανομείς-ρομπότ και εθελουσία έξοδο 2.000 εργαζομένων!

Δώδεκα εργαζόμενοι βγήκαν σε εθελούσια έξοδο και άλλοι δώδεκα θα πάρουν τον ίδιο δρόμο, αλλά δεν έχει προβλεφθεί η άμεση αντικατάστασή τους και περιοχές της Εύβοιας στερούνται τη διανομή αλληλογραφίας.

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο Βασιλικό μετά την εθελούσια έξοδο και των δύο ταχυδρόμων, του Σπύρου Παπαγεωργίου και του Γιώργου Πιλάτη. Αποτέλεσμα ήταν το κατάστημα να μείνει για λίγες μέρες χωρίς διανομέα.

Τελικά, τοποθετήθηκε μία ταχυδρόμος με σύμβαση που ανανεώνεται κάθε μήνα (!) και σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό διανέμει την αλληλογραφία στο Βασιλικό και το Λευκαντί. Εκ των πραγμάτων, η διαδικασία γίνεται με σημαντικά προβλήματα.

«Δεν έρχονται πια οι λογαριασμοί στο σπίτι μου. Πρέπει να πάμε στο ταχυδρομείο, αλλά εγώ το αποφεύγω, γιατί δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και φοβάμαι» κατήγγειλε στη «Γνώμη» η Ευαγγελία Γεροντίτη.

Πρόβλημα υπάρχει και στο Αυλωνάρι, όπου ο εμπορικός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Ο ταχυδρόμος βγαίνει στη σύνταξη, αλλά θα αντικατασταθεί με έναν από την Κύμη, όπου υπάρχουν δύο διανομείς και με το νέο σύστημα ο ένας ...περισσεύει!

Τέλος, όλα τα υποκαταστήματα αποψιλώθηκαν από προσωπικό και έμειναν με έναν μόνο ταχυδρόμο, εκτός από τα ΕΛΤΑ Χαλκίδας και Αρτάκης, τα οποία λόγω πληθυσμού έχουν οκτώ και δύο διανομείς αντίστοιχα.

«Το σύστημα αυτό δεν πρόκειται να δουλέψει. Είναι απάνθρωπο ένας διανομέας να έχει τρεις τομείς. Κι όλα αυτά με μείωση 8% στους μισθούς» είπε στη «Γνώμη ο πρόεδρος των εργαζομένων των ΕΛΤΑ Εύβοιας Βαγγέλης Ζέρβας (φωτό κάτω).


Την υπολειτουργία των ΕΛΤΑ Αυλωναρίου, Λίμνης, Μαντουδίου και Μαρμαρίου μετέφερε στη Βουλή ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης. Στο μεταξύ, ο Βαγγέλης Ζέρβας συναντήθηκε με το διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ.

«Πήρα υποσχέσεις ότι δεν θα κλείσει κανένα υποκατάστημα στην Εύβοια και ότι μέχρι το Μάιο θα βγει προκήρυξη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» κατέληξε ο Βαγγέλης Ζέρβας.

 

 ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ:

«Μας ανάγκασαν σε αποχώρηση»

Μετά από τρεις δεκαετίες εργασίας στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Βασιλικού, οι ταχυδρόμοι Σπύρος Παπαγεωργίου και Γιώργος Πιλάτης ακολούθησαν το δρόμο της εθελουσίας εξόδου.

«Ουσιαστικά μάς έδιωξαν» είπε στη «Γνώμη» ο επί χρόνια συνδικαλιστής των ΕΛΤΑ Σπύρος Παπαγεωργίου και συνέχισε: «Με τη νέα μείωση μισθού και τις εξοντωτικές αρμοδιότητες που μας φόρτωσαν, μας οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου.

»Το έκαναν, μάλιστα, βιαστικά και δεν μας έδωσαν 1-2 μήνες να εκπαιδεύσουμε τη νέα υπάλληλο, η οποία δεν γνωρίζει ακόμη την περιοχή. Η διανομή στο Βασιλικό είναι δύσκολη εξαιτίας των πολλών συνωνυμιών και των ανώνυμων οδών».

Το ...κουμπί της εθελουσίας εξόδου έχει πατήσει και ο πρώην αντιδήμαρχος Αρτάκης Κλεάνθης Πρατσόλης (φωτό κάτω), ο οποίος είναι προϊστάμενος των ΕΛΤΑ Ερέτριας και έχει χρόνια προϋπηρεσίας στο υποκατάστημα της Αρτάκης.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Απεργιακή συγκέντρωση από εργαζόμενους και συνταξιούχους

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Απεργιακή συγκέντρωση από εργαζόμενους και συνταξιούχους
Εργατικά
[08/05/2021 - 15:00]

Για να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά και οι αγώνες των εργαζoμένων.  ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Πορεία με μουσική, αποστάσεις και μάσκες

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Πορεία με μουσική, αποστάσεις και μάσκες
Εργατικά
[06/05/2021 - 13:05]

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης από το Εργατικό Κέντρο ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνων στην παραλία για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνων στην παραλία για την Εργατική Πρωτομαγιά
Εργατικά
[05/05/2021 - 20:18]

Την Πέμπτη το πρωί απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς. ...περισσότερα

ΟΑΕΔ: Τελειώνει η προθεσμία για την έκτακτη αποζημίωση σε εποχικά εργαζομένους στον τουρισμό

ΟΑΕΔ: Τελειώνει η προθεσμία για την έκτακτη αποζημίωση σε εποχικά εργαζομένους στον τουρισμό
Εργατικά
[01/05/2021 - 08:08]

Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι και προσοχή γιατί κλείνει  η πλατφόρμα των αιτήσεων. ...περισσότερα