Ο Chef Προτείνει

Φασόλια σαλάτα

Φασόλια σαλάτα
8 Απριλίου 2011, 08:46
Ερχεται νηστεία...



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Aν είστε επιρρεπείς στις καταχρήσεις, και το θέμα της νηστείας ούτε περνά από το μυαλό σας, ίσως τώρα  να είναι η κατάλληλη εποχή για να βάλετε μερικά όρια και φραγμούς (γευστικούς εννοώ) στον εαυτό σας, μέχρι το Πάσχα.
Συνδυάστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου και ξεφορτωθείτε μερικά κιλάκια και πολλές τύψεις, για να απολαύσετε τον οβελία περισσότερο, αυτές τις γιορτές.
Βοηθήστε το συκώτι πίνοντας από το πρωί, άφθονο νεράκι, με σταγόνες λεμονιού. Μαύρο ψωμί με λίγο μέλι και τσάι είναι η καλύτερη λύση για πρωινό.
¶φθονα λαχανικά ωμά και ελαφρά βρασμένα με λίγο ελαιόλαδο και λεμονάκι ας είναι στο καθημερινό διαιτολόγιο με μπόλικα φρούτα εποχής.
Βραστές πατάτες ή ρύζι και όσπρια μπορούν να είναι το κύριο γεύμα της ημέρας γιΆ αυτούς που θέλουν να απέχουν ταυτόχρονα και από το κρέας.
Το περπάτημα είναι απαραίτητο συστατικό της αποτοξίνωσης και βοηθάει και στο κυκλοφοριακό, τόσο του οργανισμού όσο και της πόλης μας.       


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
500 γρ. λευκά ξερά φασόλια
4 πατάτες
4  μήλα πράσινα και κόκκινα
150 γρ. πράσινη σαλάτα
4 αντίβ (σικορέ)
Ελαιόλαδο, ξύδι από κρασί

EKΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζω τα φασόλια όλο το βράδυ σε νερό. Τα τοποθετώ σε κατσαρόλα με κρύο νερό, σκεπάζω φέρνω σε βρασμό, τα στραγγίζω σε τρυπητό και σιγοβράζω με νέο νερό για 1 ώρα  ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν. Τα αφήνω σε τρυπητό να στραγγίσουν καλά και να κρυώσουν.
Βράζω σε αλατισμένο νερό τις πατάτες με τις φλούδες, τις καθαρίζω και τις κόβω σε κομμάτια. Κόβω και τα μήλα σε κύβους. Χωρίζω τα αντίβ σε φύλλα και κόβω ροδέλες τις καρδιές τους. Πλένω τα φύλλα της σαλάτας.
Στήνω τη σαλάτα και σερβίρω τη βινεγκρέτ που θα φτιάξω με το λαδόξυδο ξεχωριστά.

Απολαύστε την σαν κύριο γεύμα!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τυρόμυλοι

Τυρόμυλοι
Ο Chef Προτείνει
[06/09/2019 - 08:08]

Οτι πρέπει για σχολικό κολατσιό ...περισσότερα

Σιάμισιη

Σιάμισιη
Ο Chef Προτείνει
[28/08/2019 - 07:00]

Από την όμορφη Κύπρο ...περισσότερα