Απέκτησε διαπίστευση Erasmus το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας- Πολλά τα οφέλη για τους μαθητές

Απέκτησε διαπίστευση Erasmus το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας- Πολλά τα οφέλη για τους μαθητές
5 Απριλίου 2021, 14:46
A+ A-
Διαβάστε τι σημαίνει για το σχολείο αυτή η διαπίστευση.

Το 2o ΕΠΑΛ Χαλκίδας απέκτησε “Διαπίστευση ERASMUS”, μετά από πολύμηνη προσπάθεια και κατόπιν αιτήσεώς του προς το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.)/ Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ και αξιολόγησης αυτής.

Κατά τη διάρκεια των 7 ετών του Προγράμματος (2021-2027), το σχολείο  έχοντας αποκτήσει τη Διαπίστευση, θα λαμβάνει χρηματοδότηση για δραστηριότητες κινητικότητας στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης που θα υλοποιηθούν σε αυτό το διάστημα, για όλους τους Τομείς και τις Ειδικότητες του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Η Διαπίστευση Erasmus, προσομοιάζει με μια κάρτα μέλους για τις δράσεις κινητικότητας του Προγράμματος. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε Προγράμματα Μαθητείας και Κινητικότητας Προσωπικού σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει του πλάνου και του σχεδιασμού που έχει ήδη καταρτιστεί.

Όπως προκύπτει από την έγκριση της αίτησης, μόνο για την πρώτη 5ετία (2021-25) αναμένεται να συμμετάσχουν στις κινητικότητες που θα υλοποιηθούν, 300 περίπου μαθητές και 90 συνολικά εκπαιδευτικοί της σχολικής μας μονάδας.

Η Διαπίστευση απονεμήθηκε μετά από αξιολόγηση της αίτησης, που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για Διαπίστευση-EAC/A02/2020 στους τομείς της σχολικής εκπαίδευσης, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Οι μαθητές του σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα:

  • Να ενισχύσουν την επαγγελματική τους κατάρτιση ερχόμενοι σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου τους.
  • Να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής και να συνεργαστούν μαζί τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις χώρες υποδοχής (Ισπανία, Γερμανία κ.α.), γεγονός το οποίο θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας του σχολείου μας.

 

Επιστροφή