Μετά την αναβολή, ΗΡΑ, ΑΟΝΑ και Αβαντίδες θα ψάξουν μια ζαριά καλή

Μετά την αναβολή, ΗΡΑ, ΑΟΝΑ και Αβαντίδες θα ψάξουν μια ζαριά καλή
4 Απριλίου 2021, 09:43
A+ A-
Το αθλητικό σχόλιο της εβδομάδας.

*Του Γιάννη Τρυφωνίδη

Με ανακοινώσεις μεταγραφών κύλησε η εβδομάδα από Ηρακλή Ψαχνών, Αρτάκη και Αβαντίδες και θα κατέληγε με την πρεμιέρα των κοριτσιών μετά από πέντε μήνες, αλλά δόθηκε αναβολή στην αναβολή ...της αναβολής και η 1η Αγωνιστική μετατέθηκε για τις 18 Απρίλη. Ακόμα λίγο αν το τρενάρουν, θα βρει εφαρμογή η παροιμία «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», χωρίς το παραπάνω να αποτελεί μομφή για τον Παναθηναϊκό.

Μετά τις εκλογές της ΕΠΟ, γνωρίζαμε ότι η Γ’ Εθνική θα πάει πιο πίσω, αλλά στο γυναικείο ποδόσφαιρο ορίστηκαν οι διαιτητές, αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και ενημερώθηκαν οι ρέφερι να κάνουν τα τεστ covid για να είναι καλυμμένοι και να μπορέσουν να διευθύνουν τα παιχνίδια.

Βέβαια, από την Τετάρτη υπήρξε μια διαρροή, που ήθελε αρκετές ομάδες να …επιθυμούν την αναβολή, σαν βολική εξέλιξη. Άρα, προφανώς υπήρξαν και πιέσεις προς την πλευρά της ΕΠΟ (σ.σ. ίσως δεν θα πρέπει να δεχτεί όλο το ανάθεμα), η οποία από τη Δευτέρα θα μαζευτεί, αφού με την ανάληψη της διοίκησης από τον Ζαγοράκη, το βάρος έπεσε στα δύο πρώτα ματς της Εθνικής για τα προκριματικά του μουντιάλ.

Παρένθεση, στο πρώτο ματς παίζοντας πίσω από την μπάλα η Εθνική πήρε μια ανέλπιστη ισοπαλία στην Ισπανία, ενώ στο δεύτερο ματς που η Εθνική έπρεπε να δημιουργήσει, έβγαλε μεγάλες αδυναμίες κόντρα στην Γεωργία, που είναι μια αξιοπρεπέστατη ομάδα και το απέδειξε και στον δικό της αγώνα με την Ισπανία, όπου έχασε με 2-1 στις καθυστερήσεις, αλλά πρόλαβε να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα ότι στην Τούμπα θα είναι σκληρό καρύδι. Κι αποδείχθηκε και στην πράξη.

Από 'κει και πέρα περιμέναμε την έναρξη των Αβαντίδων …σαν να πρόκειται για αγώνα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα στο Ενωσιακό στο Πέι.

Να παρακολουθήσουμε το ματς, να το καταγράψουμε και να σχολιάσουμε φάσεις και γκολ, μετά από πολύ καιρό, …αλλά φευ.

Και δεν έχει καμία σημασία που θα μας δινόταν η δυνατότητα να το πράξουμε μέσω του γυναικείου ποδοσφαίρου. Κανονικό ποδόσφαιρο παίζουν και τα κορίτσια.

Ήμουν από αυτούς που έλεγε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, όχι βέβαια με τόσο μεγάλη καθυστέρηση και κάτω από αυτές τις συνθήκες, δηλαδή με τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου, και μάλιστα στη Γ’ Εθνική, έχοντας διανύσει μέχρι την 1η Νοέμβρη 2020 την απόσταση των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών.

Διαπιστώνοντας ότι οι αποφάσεις γύρω από το ποδόσφαιρο είναι πιο αλλόκοτες και από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων γύρω από το lockdown, είμαι πλέον της άποψης «ρε παιδιά δεν το αφήνουμε καλύτερα για τον Σεπτέμβριο, να το πιάσουμε από την αρχή», νομίζω ότι παρατράβηξε το αστείο.

Στο μεταξύ, αλλάζουν τους κωδικούς, αλλάζουν τους πενταψήφιους, θέλεις να βγεις από το σπίτι και πρέπει να γκουγκλάρεις τον λόγο που βγαίνεις, για να εξασφαλίσεις την μετακίνηση και να μην φας στη μάπα κανά 300αρι ευρώ στα καλά καθούμενα.

Τώρα, για να ξαναγυρίσουμε στα ποδοσφαιρικά, ο Ηρακλής Ψαχνών εξέδωσε μια ανακοίνωση που …κουμπώνει στα λόγια μας, στο σχόλιο της περ. εβδομάδας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τις διοικήσεις των ομάδων Κεραυνού Αγίου Θωμά, Α.Ο. Χαλκίς, Ελλησπόντου, Μακρυκάπας και Αναγέννησης Μαντουδίου για την παραχώρηση των ποδοσφαιριστών τους, προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα μας, κατά την επανέναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων στην Γ' Εθνική, σε μια ιδιαίτερη χρονιά, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας».

Τι αναφέρει ο Ηρακλής επί της ουσίας; Ότι οι παραπάνω ομάδες …έδειξαν καλή θέληση και δεν μπήκαν εμπόδιο στις ανάγκες του ψαχνιώτικου συγκροτήματος να ενισχύσει το ρόστερ του. Το ίδιο ισχύει και για την Αρτάκη.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ουδέποτε γράψαμε ότι οι παίκτες μετακομίζουν στις νέες τους ομάδες ως δανεικοί. Το καταλαβαίνει και ένα νήπιο. Τα παιδιά έχουν πάρει τα δελτία τους κι άλλαξαν ποδοσφαιρική στέγη, χωρίς απαραίτητα να έχουν κάνει …άτυπες συμφωνίες με τις πρώην ομάδες τους, για "επαναπατρισμό".

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή εφιαλτική σεζόν, τα παιδιά που ανακοινώθηκαν από Ηρακλή και Αρτάκη μπορεί να συνεχίσουν σε «πράσινους» και «ερυθροκίτρινους», μπορεί να επιστρέψουν σε ΑΟΧ και Μακρυκάπα, μπορεί να κλείσουν και σε Γουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι. Κανείς δεν ξέρει. Ούτε οι ίδιοι.

Αλλά οι προηγούμενες, πλέον, ομάδες τους, από τη στιγμή που –φαντάζομαι- δεν αξίωσαν οικονομικά ανταλλάγματα για την παραχώρηση παικτών, στους οποίους έχουν δώσει χρήματα από το καλοκαίρι, αναμφίβολα αξίζουν το σεβασμό του ΗΡΑ και του ΑΟΝΑ.

Όσον αφορά τη Γ’ Εθνική, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το θέμα του υποβιβασμού.

Να σας πω -για όσους δεν το γνωρίζετε- τι συνέβη στην Α2 Μπάσκετ.

Είναι το μοναδικό πρωτάθλημα της «πορτοκαλί θεάς» (πλην της Basket League, φυσικά, που δεν διακόπηκε) που ξανάρχισε (δεν συνέβη το ίδιο με Β’ Εθνική και Γ’ Εθνική) και η ΕΟΚ τροποποίησε την προκήρυξη και δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα στο τέλος της σεζόν.

Ειδικότερα, δεν θα υποβιβαστούν ούτε αυτές που δήλωσαν αδυναμία να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα κι αναφερόμαστε στον Κόροιβο Αμαλιάδας (μέχρι πριν τρία χρόνια έπαιζε στην Α1) και στο Αγρίνιο. Και δεν κατέβηκαν καθότι δεν έλαβαν τις απαραίτητες εγγυήσεις από τους επίσημους φορείς του κράτους για τα έξοδά τους. Ένα κράτος που σου λέει «παίξε» μετά από 5 μήνες, αλλά δεν έχει τη δύναμη να πράξει τα αυτονόητα, γιατί ο αρμόδιος υφυπουργός του ασχολείται για το πώς θα βάλει «δικούς» του στις Ομοσπονδίες. Να τα κατάφερνε κιόλας, πάει στο διάολο…

Είναι ακριβώς το ίδιο που ζήτησαν οι ομάδες του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μεταξύ των οποίων ο Ηρακλής Ψαχνών και η Αρτάκη. Δηλαδή από αυτή την παρωδία που επινοήθηκε με τη διεξαγωγή 5-6 αγώνων, να μην υπάρξουν υποβιβασμοί, αλλά μόνο …πρωταθλητές.

Από τον δικό μας (4ο) όμιλο, το Μαρτίνο που δεν δήλωσε συμμετοχή χαιρέτισε την Γ’ Εθνική. Η προκήρυξη λέει ότι πρέπει να πέσουν άλλες δύο ομάδες.

Μετά από τέσσερις αγώνες, θυμίζουμε ότι το Στεφανοβίκειο φιγουράρει στην κορυφή, στο +4 από τον Ηρακλή και στο +5 από την Αρτάκη.

Ο Ηρακλής, όμως, έχει προλάβει και έχει κάνει το ρεπό του και αυτό είναι ένα αβαντάζ. Αν ο Ηρακλής στην πρεμιέρα είχε νικήσει το Στεφανοβίκειο θα είχε ο ίδιος 9β. και θα βρισκόταν στο κεφαλόσκαλο της βαθμολογίας.

Αλλά και το «Χ» της Αρτάκης μέσα στο Στεφανοβίκειο διατήρησε την απόσταση των 5 βαθμών των ερυθροκίτρινων από την κορυφή. Διαφορετικά, τον Διαγόρα και τον ΑΟΝΑ θα τους χώριζαν 8 βαθμοί και το χάντικαπ θα έμοιαζε απροσπέλαστο.

Τα λέω όλα αυτά, περισσότερο για να αναδείξω την επιθυμία των δύο ομάδων της Εύβοιας, όχι απαραίτητα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέσα σε …πεντέξι αγώνες, αλλά να τερματίσουν ψηλά (στην πρώτη τριάδα), γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις αναδιαρθρώσεις, ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει…

Από την άλλη δεν ξέρουμε και πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Και οι δύο ευβοϊκές, και οι υπόλοιπες. Και βέβαια, πώς θα ανταποκριθούν στην "ανώμαλη" επιστροφή που εγκυμονεί μυϊκούς τραυματισμούς και αμφίβολη φυσική κατάσταση. Μέχρι το Νοέμβριο, έστω κι αν ήταν ξεκίνημα, είχαμε έναν μπούσουλα. Έναν Ηρακλή που ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα-σοκ στην πρεμιέρα από το Στεφανοβίκειο, αλλά σήκωσε ανάστημα (και ρόπαλο) και προχώρησε με δύο νίκες. Και μια Αρτάκη, που ηττήθηκε με ψηλά το κεφάλι στην πρεμιέρα στο Ύπατο, έσωσε την παρτίδα στις καθυστερήσεις -στο μοναδικό εντός έδρας ματς- με την Αγριά, αλλά πάτησε στα πόδια της και «άλωσε» το Δίστομο, ενώ έμεινε όρθια στο Στεφανοβίκειο.

Τώρα, μιλάμε για μια ζαριά. Και όπως τραγούδησε κάποτε κι ο Μπιθικώτσης «ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα βρε ζωή».

ΥΓ: Το Λαύριο που αγόρασε τη θέση της Κύμης στην Basket League, χθες έκανε μεγάλο διπλό (94-97) στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και συνεχίζει να προελαύνει στη βαθμολογία.

Σούπερ το Λαύριο κι εμείς στην Εύβοια ...δίχως αύριο, αφού όποια κορυφή χτίσαμε, σε όλα τα αθλήματα, με συνοπτικές διαδικασίες την γκρεμίσαμε.

Επιστροφή