Περιποιείσαι σωστά τις μασχάλες σου;

Περιποιείσαι σωστά τις μασχάλες σου;
8 Απριλίου 2021, 10:19
A+ A-
Διάβασε τους σωστούς τρόπους για να τις φροντίζεις, όπως πρέπει

Συχνά φροντίζουμε να απολεπίζουμε την επιδερμίδα μας και να την ενυδατώνουμε για να μην είναι άγρια και να διατηρείται λαμπερή. Οι περισσότερες γυναίκες ωστόσο, ξεχνούν ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος ή θεωρούν πως δεν έχει ανάγκη από καμία φροντίδα. Ο λόγος ...για τις μασχάλες μας.

Παραδέξου το! Κι εσύ λίγη σημασία δίνεις στη μασχάλη σου. Την καθαρίζεις, όταν κάνεις μπάνιο, βάζεις αποσμητικό και… that’s it.

Έλα, όμως, που δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Και οι μασχάλες έχουν ανάγκη από τη δική τους beauty routine όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται.

Ακολουθώντας τα πέντε βήματα παρακάτω, θα δεις άμεσα τη διαφορά στις μασχάλες σου:

Καθημερινός καθαρισμός: Η αναδίπλωση του δέρματος στις μασχάλες και η έλλειψη της ροής αέρα δημιουργεί παραπάνω υγρασία απ' όσο πρέπει με αποτέλεσμα το σημείο να είναι επιρρεπές σε εμφάνιση βακτηρίων και μικροοργανισμών. Η σωστή φροντίδα, λοιπόν, και ο καθημερινός καθαρισμός είναι σημαντικά για τη μείωση της ανεπιθύμητης υγρασίας.

Προσοχή, όμως! Και στον καθαρισμό δεν χρειάζονται υπερβολές. Μία φορά την ημέρα είναι μια καλή συχνότητα για να πλένεις τις μασχάλες σου. Μόνο σε περίπτωση που έχεις αθληθεί ή έχεις ιδρώσει, συνιστάται να τις καθαρίσεις περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα.

Απολέπιση. Όπως το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα, έτσι και οι μασχάλες έχουν ανάγκη από απολέπιση, γι' αυτό κάνε συχνά. Κι εκεί, δηλαδή, μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια, φραγμένοι πόροι ή υπερβολική λιπαρότητα, οπότε χρειάζεται οπωσδήποτε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.

Αν ξυρίζεσαι, κάν' το απαλά. Για να μην ερεθίσεις, λοιπόν, το δέρμα και για να μην κοπείς, φρόντισε να ξυρίζεσαι όταν κάνεις μπάνιο. Αφού έχεις ρίξει νερό στο δέρμα σου, βάλε ένα gel ή αφρό ξυρίσματος και ξύρισε τις μασχάλες σου. Θα πρέπει να αλλάζεις κάθε μία με δύο εβδομάδες το ξυραφάκι σου για να γλιτώσεις από μολύνσεις και ερεθισμούς στο δέρμα σου.

Ενυδάτωσε την περιοχή κατά διαστήματα. Μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα για να ενυδατώνεις τις μασχάλες σου. Αν δεις πως είναι ερεθισμένες για καιρό, βέβαια, διάκοψε για ένα διάστημα το ξύρισμα και το αποσμητικό.

Χρησιμοποίησε το αποσμητικό συνετά. Παρατήρησε, δηλαδή, πώς αντιδρά το αποσμητικό πάνω σου. Σου προκαλεί ερεθισμό; Αφήνει λεκέδες στα ρούχα; Γενικά, καλό είναι να επιλέγεις αποσμητικά με όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά συστατικά .

 

Επιστροφή