Περιβάλλον

Κοινή δράση των Δήμων της Εύβοιας για τα Αιολικά Πάρκα

Κοινή δράση των Δήμων της Εύβοιας για τα Αιολικά Πάρκα
8 Απριλίου 2021, 09:00
Συντονισμένες κινήσεις, για να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας η προσπάθεια.    

Σε κοινές δράσεις κατά των Αιολικών Πάρκων προσανατολίζονται οι Δήμοι της Εύβοιας, προκειμένου να έχουν αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τον πολλαπλασιασμό των ανεμογεννητριών στα βουνά του νομού.

Το Σάββατο 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με δημάρχους, εκπροσώπους των δήμων και της Περιφέρειας, αλλά και εκπροσώπους φορέων, πολιτικά πρόσωπα και άλλους.

Ανάμεσά τους και ο πρώην βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία, μαζί με το «Δίκτυο προοδευτικών πολιτών Εύβοιας» και συνέταξε ένα ψήφισμα, σύντομο και ξεκάθαρο, το οποίο απέστειλε σε όλους του προέδρους των δημοτικών συμβουλίων Εύβοιας και Σκύρου.

Στο ψήφισμα αυτό, οι Δήμοι όλης της Εύβοιας δηλώνουν με ξεκάθαρη φωνή ότι το νησί μας δεν μπορεί να ‘’σηκώσει’’ άλλες ΑΠΕ και περιγράφονται οι ενέργειες, που θα γίνουν.

Κορυφαίο βήμα είναι η δημιουργία ενός κοινού ταμείου με χρήματα που θα συνεισφέρουν όλοι οι δήμοι της Εύβοιας προκειμένου να εξασφαλιστεί κορυφαία νομική εκπροσώπηση από νομικούς εξειδικευμένους στο περιβαλλοντικό δίκαιο και στις ΑΠΕ.