Παιδεία

ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΝΗΘΟΥ: Διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση ως Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΝΗΘΟΥ: Διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση ως Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
8 Απριλίου 2021, 15:55
Με θέμα την παιδεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποίησε το ΓΕΛ Κανήθου Χαλκίδας - Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Παρασκευή 2 Απριλίου με θέμα: «"Παιδεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον" Τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για μένα;»

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ε.Κ» (EPAS) στο οποίο το σχολείο συμμετέχει από το 2017.  Την εκδήλωση χαιρέτισε ο διευθυντής του ΓΕΛ Κανήθου Γιώργος Χαρμπής, τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι:

  • Ασδεράκη Φωτεινή, Αναπληρώτρια καθηγήτρια , Έδρα Jean Monnet, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΠΕΙ.
  • Κούντουρος Χάρης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ε.Κ. στην Ελλάδα, ο κ. Δούνας Κων/νος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας.
  • Δημητρίου Παναγιώτα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου, Παιδαγωγική Υπεύθυνη ΓΕΛ. Κανήθου.

Οι κ. Ασδεράκη και κ. Κούντουρος εστίασαν στην ανάγκη της κατανόησης της ιδέας της Ε.Ε. και στην αξιοποίηση των ευκαιριών που παρέχονται από αυτήν για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι κεντρικοί εισηγητές Κεχρή Ρούλα για την ενότητα "Ε.Ε. και Παιδεία", η κ. Γκάνη Πένυ για την ενότητα "Πολιτισμός", ο Μελέτης Κώστας και ο Πάνος Γιώργος για την ενότητα "Περιβάλλον", παρουσίασαν τον αντίκτυπο που έχει η υποστήριξη και υλοποίηση προγραμμάτων της Ε.Ε. στην ποιότητα ζωής, όπως τις ευκαιρίες για κινητικότητα, την κατασκευή σχολείων, την ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, τη διαχείριση αποβλήτων, την αειφόρο ανάπτυξη.

Στη συζήτηση παρενέβησαν με ερωτήσεις και προτάσεις για ανατροφοδότηση οι εκπαιδευτικοί Σιόλιας Νίκος, Καντανολέων Νεκτάριος και ο γονέας Ράζος Γιώργος- συντονιστής της εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας "Save your hood" για τη Χαλκίδα.

Tη συνάντηση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους συνεργαζόμενα σχολεία στο Δίκτυο ΕPAS (1ο ΓΕΛ Χαλκίδας, ΓΕΛ Αμφίκλειας, ΓΕΛ Μούδρου Λήμνου και 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας) με τους συναδέλφους Senior Ambassadors.

Από την πρωτοβουλία αυτή του σχολείου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η "φωνή των μαθητών", που με την ενθάρρυνση των καθηγητών εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, καθώς και αποτύπωσαν, μέσα από την προσωπική δημιουργία-βίντεο του μαθητή ¶γγελου Τυχόπουλου, στιγμές από τις δράσεις του σχολείου.

Η εκδήλωση έλαβε τέλος με τον χαιρετισμό και την απαγγελία ποιήματος του πρώην μαθητή Junior Ambassadorκαι νυν φοιτητή Νομικής Ανδρέα Μούντριχα.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Παπαδοπούλου Παγώνα,  Συλλαϊδοπούλου Παναγιώτα, Σουλιωτάκη Δήμητρα, Μπακατσέλος Πέτρος και Γιαννάκος Κωνσταντίνος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΙΣΣΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς τριών Δημοτικών Σχολείων και δύο νηπιαγωγείων

ΠΙΣΣΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς τριών Δημοτικών Σχολείων και δύο νηπιαγωγείων
Παιδεία
[25/11/2021 - 08:56]

Από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ευβοίας. ...περισσότερα

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα στη Χαλκίδα

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα στη Χαλκίδα
Παιδεία
[19/11/2021 - 13:00]

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. ...περισσότερα