Αστυνομικά

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Του σταμάτησε τον αναπνευστήρα γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος!

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Του σταμάτησε τον αναπνευστήρα γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος!
8 Απριλίου 2021, 17:33
Ο 60χρονος δράστης σκότωσε το θύμα, που νοσηλευόταν με κορωνοϊό.  

Aποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με θύμα έναν 76χρονο άντρα που νοσηλευόταν διασωληνωμένος με κορωνοϊό και δράστη έναν 60χρονο, επίσης ασθενή.

Ο δράστης αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα, που κρατούσε στη ζωή τον 76χρονο, γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος του μηχανήματος. Μάλιστα φέρεται να έχει ομολογήσει το έγκλημα και σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του.

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: 

"Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο."

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Τετάρτης 7 Απριλίου, όταν ο 76χρονος  ασθενής, η υγεία του οποίου παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης, ήταν διασωληνωμένος και ξαφνικά άρχισε να χτυπά ο συναγερμός της συσκευής μηχανικής υποστήριξης, που δείχνει ότι βρίσκεται εκτός λειτουργίας. 

Αμέσως στον θάλαμο έσπευσαν οι γιατροί για να δουν τι συμβαίνει και βρήκαν νεκρό τον άτυχο άντρα. Παρά τις προσπάθειές τους να τον επαναφέρουν στη ζωή, δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Αμέσως θεώρησαν το συμβάν ύποπτο καθώς διαπίστωσαν ότι δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία και στελέχη της Aσφάλειας μετέβησαν   στο νοσοκομείο και πραγματοποίησαν έρευνα για τα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Οι αστυνομικοί, εξετάζοντας στοιχεία και μαρτυρίες κατέληξαν σε έναν 60χρονο ασθενή αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται ότι ήταν στον θάλαμο πριν βρεθεί ο 76χρονος νεκρός.

Ο 60χρονος ασθενής στην αρχή αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του, όμως οι αστυνομικοί διέθεταν αδιάσειστα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο 60χρονος ψεύδεται και αυτά συγκεκριμένα είναι τα αποτυπώματά του στο μηχάνημα διασωλήνωσης.

Ο φερόμενος ως δράστης νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με Covid και είχε βεβαρυμένο ιστορικό με ψυχοφάρμακα. Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του 60χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν κι αυτός με κορωνοϊό τις τελευταίες 3 εβδομάδες, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται.