ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Τα ζευγάρια στα play off προμηνύουν ματσάρες!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Τα ζευγάρια στα play off προμηνύουν ματσάρες!
10 Απριλίου 2021, 11:03
A+ A-
Μόνο ένα ζευγάρι δεν έχει κλειδώσει.

Κατά τα τρία τέταρτα κλείδωσαν τα ζευγάρια στα play-off της Ευρωλίγκας μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής χθες, Παρασκευή.

Η μόνη θέση που δεν είναι ακόμη βέβαιη είναι η όγδοη. Θα την κατακτήσει η Ζενίτ, αν τη Δευτέρα κερδίσει εντός έδρας τον αδιάφορο Παναθηναϊκό στο εξ αναβολής λόγω κορωνοϊού παιχνίδι. Διαφορετικά το εισιτήριο θα πάρει η Βαλένθια.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν για τα play off προμηνύουν σκληρές μάχες και είναι τα εξής:

1) Μπαρτσελόνα -Ζενίτ (ή Βαλένθια): Η πρώτη Μπαρτσελόνα  είναι αδιαμφισβήτητα το φαβορί με οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Ζενίτ έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ κατά τη διάρκεια της regular season παρουσιάζοντας, όμως, κάμψη τον τελευταίο καιρό. Από την άλλη, η Βαλένθια έχει ένα αξιόμαχο σύνολο, αλλά θεωρούμε πως η Ζενίτ έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, που σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

2) ΤΣΣΚΑ- Φενέρ: Πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι! Η ΤΣΣΚΑ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς μέσα στη χρονιά, αλλά το μεγαλύτερο αγκάθι έχει το όνομα Μάικ Τζέιμς. Ο ηγέτης των Ρώσων τέθηκε εκτός ομάδας πριν μερικές μέρες και η ΤΣΣΚΑ έχει χάσει την πυξίδα της, αν και τερμάτισε δεύτερη. 

Από την άλλη, η Φενέρ ξεκίνησε κάκιστα τη χρονιά και χρειάστηκε ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ με συνεχόμενες νίκες για να φτάσει στην έβδομη προνομιούχο θέση (σ.σ. η προσθήκη του Γκούντουριτς ήταν κομβική). Οι Ρώσοι έχουν το προβάδισμα πάντως.

3) Εφές - Ρεάλ: Τιτανομαχία! Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τη σεζόν νωθρά. Ιδιαίτερα η Εφές αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, αλλά σταδιακά βρήκε τη φόρμα της και έγινε ομάδα-φόβητρο, όπως πέρυσι, χάρις και στην αγωνιστική άνοδο του Μίτσιτς. Τερμάτισε τρίτη.

Από την άλλη, οι Ισπανοί έχασαν τον Καμπάτσο και τώρα τον Ντεκ, οι οποίοι πήγαν στο NBA. Εχασαν και τον Ράντολφ λόγω τραυματισμού και τον αντικατέστησαν με τον Τάιους. Εξασφάλισαν την έβδομη θέση την τελευταία στιγμή και δείχνουν να μην πατούν καλά στα πόδια τους. Θα έχουν πολύ δύσκολο έργο απέναντι στους Τούρκους και οι μάχες τους αναμένονται συναρπαστικές!

4) Αρμάνι - Μπάγερν: Οι ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης αναμετρώνται για μια θέση στο final four. Η Αρμάνι των πολλών αστέρων κατάφερε επιτέλους να βρει μία αγωνιστική ταυτότητα χάρις και στον προπονητή Ετορε Μεσίνα κατακτώντας την τέταρτη θέση. Ξέφυγε από τη μετριότητα του παρελθόντος, όταν και τα εκατομμύρια ευρώ της ιδιοκτησίας πετιούνταν στο καλάθι των αχρήστων και έχει ένα σύνολο ικανό, που στην καλή του μέρα μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα.

Από την άλλη, ποιος μπορεί να ξεγράψει τη διψασμένη για διάκριση Μπάγερν. Ο κόουτς Τρινκιέρι έφτιαξε ένα συμπαγές σύνολο, που ξεχώρισε από την αρχή μέχρι το τέλος της regular season. Σίγουρα η απειρία των παικτών της σε αυτές τις καταστάσεις παίζει ρόλο, αλλά οι Γέρμανοι θέλουν σαν...τρελοί να πάνε για πρώτη φορά σε final four, το οποίο μάλιστα γίνεται στη χώρα τους (Κολωνία).

Τα play off ξεκινούν στις 20 Απριλίου και οι αναμετρήσεις γίνονται ακόμη πιο αμφίρροπες λόγω του κορωνοϊού, ο οποίος έχει αποδυναμώσει σημαντικά το πλεονέκτημα έδρας.

 

Επιστροφή