ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΥΜΗΤΤΟΥ 1-0: Νικηφόρα και ...αγχωμένη πρεμιέρα

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΥΜΗΤΤΟΥ 1-0: Νικηφόρα και ...αγχωμένη πρεμιέρα
11 Απριλίου 2021, 19:41
A+ A-
Με αυτογκόλ πήραν το "τρίποντο" τα κορίτσια της ομάδας της Χαλκίδας.

 

Νικηφόρα πρεμιέρα στην Α' Εθνική Γυναικών έκαναν τα κορίτσια των Αβαντίδων που επικράτησαν στο Ενωσιακό (Πέι Δοκού) με 1-0 της Ολυμπιάδας Υμηττού και ξεκίνησαν με το δεξί στο πρωτάθλημα. Ενα πρωτάθλημα που ήταν να αρχίσει την 1η Νοεμβρίου 2020 και τελικά έκανε σεφτέ σήμερα, 11 Απρίλη 2021, με την απόφαση της ΕΠΟ να ορίζει ότι θα διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος.

Οι Αβαντίδες προηγήθηκαν με γκολ από τα αποδυτήρια, μόλις στο 5', όταν από εκτέλεση φάουλ, η Πρίφτη των γηπεδούχων πήδηξε με τη Μάρκου, και η δεύτερη με το κεφάλι σημείωσε αυτογκόλ για το 1-0 των Αβαντίδων.

Από στημένη μπάλα (αυτή τη φορά κόρνερ) προήλθε και η δεύτερη απειλητική στιγμή των Αβαντίδων στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Πρίφτη βρέθηκε πάλι στην πορεία της μπάλας, αλλά το πλασέ στην κίνηση που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Στο 35' από σέντρα της Παχάκη, η Χριστοφορίδη που έπαιζε αριστερή χαφ δεν έπιασε γεμάτο το διαγώνιο σουτ και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη για τις Αβαντίδες.

Τα κορίτσια της Χαλκίδας είχαν την κατοχή της μπάλας, έχτιζαν τις επιθέσεις τους με υπομονή και γυρνούσαν την μπάλα στο κέντρο, αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν εύκολα περιοχή.

Οι φιλοξενούμενες ήταν καλές αμυντικά, αλλά ακίνδυνες επιθετικά, καθώς δεν δημιούργησαν την παραμικρή φάση.

Στο β' ημίχρονο η εικόνα του ματς ήταν διαφορετική. Τα κορίτσια της Ολυμπιάδας μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν.

Στο 58' πολύ καλό σουτ της Κατωπόδη πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 71' η Πλεξίδα που είχε μπει αλλαγή βρέθηκε τετ α τετ με την Αλεξάκη, αλλά πλάσαρε άουτ.

Οι Αβαντίδες προσπάθησαν να βγουν με αξιώσεις μπροστά χωρίς να το καταφέρουν και η μοναδική ...υποψία ευκαιρίας στο δεύτερο μέρος ήταν ένα μακρινό σουτ της Τζαφέρη που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Τουλάχιστον για τις Αβαντίδες που ήταν αγχωμένες (δικαιολογημένα λόγω πρεμιέρας) λειτούργησε ο μηχανισμός της αυτοσυντήρησης και κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ μέχρι το φινάλε με κορυφαία στην άμυνα την Μελισσού.

Στην τελευταία φάση του ματς οι φιλοξενούμενες λίγο έλειψε να καρδιοχτυπήσουν τις Αβαντίδες, όταν κέρδισαν ένα κόρνερ και η Αλεξάκη με δεύτερη προσπάθεια μπόρεσε να μαζέψει την μπάλα.

Μετά το τέλος του ματς όλη η ομάδα έγινε μια αγκαλιά και πανηγύρισε τη νίκη που θα δώσει ψυχολογία και ηρεμία για τη δύσκολη συνέχεια.

Διαιτησία: Στεργιώτης, Κατελανάκης-Βλατάκης (ΣΔ Αθηνών).

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Ντράγκαν Κνέζεβιτς): Αλεξάκη, Πρίφτη (88' Αργυρίου), Νεοφύτου (70' Αρκουλή), Μελισσού, Τζαφέρη (88' Τζεβελέκου), Λάππα, Γαγαρά, Λάγιου, Χριστοφορίδη (62' Μυρτολάρι), Λόγου, Παχάκη (56' Ντζάνη).

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΥΜΗΤΤΟΥ: Δημητροπούλου, Μπούτλα, Γεωργίου, Μάρκου, Μιχαλοπούλου, Γκούνη, Τσιρούλη, Κατωπόδη, Τσιμπουκάκη (76' Φακίνου), Κοκμότου, Βενιαμίν (46' Πλεξίδα). 

Επιστροφή