ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Εκτός ενδιαφέροντος για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι συκοπαραγωγοί της Βόρειας Εύβοιας

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Εκτός ενδιαφέροντος για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι συκοπαραγωγοί της Βόρειας Εύβοιας
13 Απριλίου 2021, 16:05
A+ A-
Διαβάστε τι υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις αναφορές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη Εύβοιας, σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων στους συκοπαραγωγούς, για τις καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από την πρόσφατη επέλαση του χιονιά ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου έκανε επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο κ. Αποστόλου υποστηρίζει ότι οι συκοπαραγωγοί της Βόρειας Εύβοιας βρίσκονται εκτός ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και σε δήλωση του επισημαίνει:

"Πρόκειται για μια απαράδεκτη για τους συκοπαραγωγούς της Β. Εύβοιας απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, τόσο για την έκτακτη ενίσχυση λόγω της πανδημίας, όσο και για την καθυστέρηση στην εκτίμηση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία, η οποία μέχρι αυτή την ώρα εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα, παρότι οι παραγωγοί έπρεπε ήδη να έχουν αρχίσει το καθαρισμό των πληγέντων δένδρων.

Όσον αφορά δε στην έκτακτη κρατική ενίσχυση λόγω πανδημίας δεν υπάρχει καμία δέσμευση, για την οποία μάλιστα οι πληγέντες παραγωγοί έχουν στείλει στο Υπουργείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά που στοιχειοθετούν την απώλεια εισοδήματος.

Το απαράδεκτο δε της απάντησης συμπληρώνεται με την ενημέρωση των συκοπαραγωγών ότι οι συνάδελφοί τους στον τομέα της παραγωγής σύκων για νωπή κατανάλωση σε όλη την Επικράτεια θα τύχουν κρατικής ενίσχυσης που καθορίζεται στα 200 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας σύκων."

Επιστροφή