ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΖΙΑΣ: Μοίρασε έργα με τρικ και μηδαμινές εκπτώσεις

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΖΙΑΣ: Μοίρασε έργα με τρικ και μηδαμινές εκπτώσεις
16 Απριλίου 2021, 15:00
A+ A-
Aμφίβολης νομιμότητας μέθοδοι από τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού    

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ»

Mε ένα τρικ αμφίβολης νομιμότητας ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς επικαλέστηκε τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος και μοίρασε έργα οδοποιίας ύψους 355.500 ευρώ με μηδαμινές εκπτώσεις.

Τα έργα αφορούν στις ζημιές που προκάλεσε το 2018 ο κυκλώνας «Ζορμπάς» σε δρόμους. Άμεσα το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε κονδύλι 355.500 ευρώ, αλλά η τότε Δημοτική Αρχή Ευσταθίου δεν προχώρησε τη διαδικασία.

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου, ο δήμαχος ξαναθυμήθηκε το κατ’ επείγον του θέματος με τη δικαιολογία ότι από το 2018 μέχρι και σήμερα, ο δήμος έχει τεθεί πέντε φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Λόγω του ...κατ’ επείγοντος, λοιπόν, ακολούθησε τη γρήγορη διαδικασία: Κάλεσε μια ...χούφτα εργολάβους να μειοδοτήσουν, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να μην έχει ίχνος ανταγωνισμού.

Τελικά, τα έργα μοιράστηκαν δύο εταιρείες: Η «Ιστιαία Τεχνική Κατασκευαστική», που ανήκει στην οικογένεια της περιφερειακής συμβούλου Μαρίας Αναγνώστου, και η «Ευβοϊκή Τεχνική» του Βασίλη Βλάχου με έδρα τη Χαλκίδα. Αναλυτικά, τα έργα μοιράστηκαν ως εξής:

Η «Ιστιαία Τεχνική» θα κάνει δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ με έκπτωση 4%. Πρόκειται για αποκατάσταση βατότητας οδοστρωμάτων στη Γερακιού Πευκίου και στην Καστανιώτισσα Ιστιαίας.

Η «Ευβοϊκή Τεχνική» πήρε τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 175.500 ευρώ με έκπτωση 2%: Αποκατάσταση οδών σε Γαλατσάδες-Καματριάδες και στο Ψαροπούλι Βασιλικών και κατασκευή τάφρων ομβρίων στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου, στον περιφερειακό της Ιστιαίας.

Επιστροφή