ΑΙΔΗΨΟΣ: Κάηκε χωρίς δημοψήφισμα το αίτημα για αυτονομία της

ΑΙΔΗΨΟΣ: Κάηκε χωρίς δημοψήφισμα το αίτημα για αυτονομία της
17 Απριλίου 2021, 16:39
A+ A-
Η πρόταση δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ»

Μνήμες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε το θέμα απόσχισης της Αιδηψού από τον καλλικρατικό Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, που συζητήθηκε για πρώτη φορά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Αιτία ήταν η πρόταση της Ασπασίας Μιμούση (φωτό) για δημοψήφισμα!

Η πρόταση δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία, γιατί δεν προβλέπεται από τον Καλλικράτη δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, ναυάγησε το αίτημα για αυτονομία, αφού το καταψήφισε η συμπολίτευση.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο Γιώργος Καραμιχάλης. Αν και δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, τάχθηκε υπέρ της αυτονομίας για τοπικιστικούς λόγους (σ.σ. κατάγεται από την Αιδηψό).

Την απόσχιση υπερψήφισαν η Ασπασία Μιμούση και όλα τα μέλη της παράταξης της Λίνας Ευσταθίου (σ.σ. απουσίαζε, γιατί τελεί σε αργία), που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη: Ο εισηγητής Μανώλης Χριστοφάκης, η Αναστασία Γεραλέξη, η Αθανασία Λαδά και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος.

Την ασφάλεια της αποχής προτίμησαν ο Θανάσης Σπανός, ο Τάσος Ρουμελιώτης, ο Δημήτρης Δροσόπουλος και η Ελένη Σωτηροπούλου-Κραβαρίτη.

Καμία θέση δεν πήρε ο νεαρός Κοινοτάρχης Αιδηψού Νίκος Κομνός (φωτό κάτω), ενώ αρνητική εντύπωση έκανε η λαϊκίστικη στάση του Αιδήψιου συμπολιτευόμενου Γιάννη Μαρινά, ο οποίος ψήφισε κατά της απόσχισης λέγοντας, όμως, ότι κατά βάθος είναι υπέρ! Τέλος, «παρών» ψήφισε ο συνδυασμός του ΚΚΕ.

Επιστροφή