Παιδεία

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Σε δύο στρατόπεδα οι γονείς

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Σε δύο στρατόπεδα οι γονείς
16 Απριλίου 2021, 15:45
Διίστανται οι απόψεις

Στη διεύρυνση του δικτύου των πρότυπων και πειραματικών σχολείων προχωράει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και σε επίπεδο Εύβοιας με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας να εκφράζει την αντίθεσή του, αντιδρώντας στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και κάνοντας λόγο για κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Σε δύο στρατόπεδα είναι χωρισμένοι οι γονείς. Ανάμεσα σ΄αυτούς που βλέπουν θετικά το μέτρο είναι τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.

Με επιστολή, μάλιστα, προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας που υπογράφει η πρόεδρος Ιωάννα Ακριώτη (φωτό) ζητάει την προώθηση του αιτήματος για μετατροπή του σχολείου σε πειραματικό.

«Σκοπός των πειραματικών σχολείων είναι μεταξύ άλλων η εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν υψηλής ποιότητας παιδείας για όλους,  η προαγωγή της εκπαιδευτικής έρευνας στην πράξη, η δοκιμή νέων εκπαιδευτικών  προγραμμάτων κ.α.».

Αντίθετα, ο Σύλλογος Γονέων του 33ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας στέκεται απέναντι στο μέτρο των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την εκπαίδευση λίγων αρίστων και όχι στην ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου για όλους.

Για το λόγο αυτό στέκονται στο πλευρό του Συλλόγου Διδασκόντων του 33ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, ο οποίος απέρριψε τη μετατροπή του σχολείου σε πειραματικό και δεν υπέβαλλε σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ