Μετρήσεις στο λιμάνι της Ερέτριας

Μετρήσεις στο λιμάνι της Ερέτριας
22 Μαρτίου 2011, 13:49
A+ A-
Διαβάστε ποιοι μέτρησαν, τι και γιατί.

Διήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, για εκπαιδευτικούς από την Εύβοια, πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια στις 18 και 19 Μαρτίου, με πρωτοβουλία των  Υπευθύνων  Περιβαλλοντικής Eκπαίδευσης Θάλειας Καλαμπαλίκη και Νεκτάριου Καντανολέων

Θέμα του σεμιναρίου ήταν «Τα λιμάνια της Ελλάδας, Εθνικό δίκτυο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Οι εργασίες του θεωρητικού μέρους έγιναν σε αίθουσα ξενοδοχείου (φωτό αριστερά) Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς Βασίλης Τσελέντης αναφέρθηκε διεξοδικά στη θαλάσσια ρύπανση και την επίδραση της στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Επίσης παρουσιάστηκαν οι εργασίες περιβαλλοντικών ομάδων των Δημοτικών Σχολείων 6ου και 10ου Χαλκίδας,2ου Αμαρύνθου,2ου Καρύστου και 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου έγιναν εργαστήρια και δραστηριότητες πεδίου στο λιμάνι και στις παραλίες της πόλης, καθώς και μετρήσεις φυσικοχημικών παραμέτρων του θαλασσινού νερού.

Το σεμινάριο τίμησε με την  παρουσία του και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας. Στη φωτογραφία αριστερά δραστηριότητα στο Πεζονήσι της Ερέτριας και πάνω δεξιά μετρήσεις της ταχύτητας του άέρα. 

Επιστροφή