Μία νέα προσπάθεια στο χώρο της κεντροαριστεράς με επίκεντρο την Εύβοια

Μία νέα προσπάθεια στο χώρο της κεντροαριστεράς με επίκεντρο την Εύβοια
17 Απριλίου 2021, 09:00
A+ A-
Στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ ίδρυσαν μία νέα ανεξάρτητη ομάδα.

Μια ομάδα ανθρώπων, τους οποίους συνδέει το νησί της Εύβοιας και προέρχονται από τον χώρο του παλιού ΠΑΣΟΚ,  ανέλαβε πρωτοβουλία  και κάνει την  παρέμβαση της μέσα από τηλεδιασκέψεις, φέρνοντας στο τραπέζι  ανθρώπους της κεντροαριστεράς -από διαφορετικά κόμματα- για να συζητήσουν.

Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν πολιτικοποιηθεί στο παρελθόν στην Εύβοια, οι οποίοι μετά την επίθεση και την πολύ σκληρή κριτική που δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια (ένα κόμμα με πολλά λάθη αλλά και πολύ μεγάλη προσφορά στην Ελλάδα), αποφάσισαν να παρέμβουν ιδρύοντας  μια ομάδα  ανεξάρτητη, εκτός κομματικών γραμμών και πολιτικών κόμπλεξ.

Η ομάδα λέγεται progressive socialism και πρόσφατα πραγματοποίησε 2η τηλεδιάσκεψη με θέμα: «4η Βιομηχανική Επανάσταση & Προοδευτική Αλλαγή», στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα, από όλη την Ελλάδα.

Εισηγητές ήταν οι:

  • Θεοδωρίδης Σέργιος, Ομότιμος Καθηγητής Μηχανικής Μάθησης, Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, Distinguished Professor Aalborg University, Denmark και  Αντιπρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
  • Καρούζος Γιάννης, Δικηγόρος Εργατολόγος στον Άρειο Πάγο, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εργατικού Δικαίου & Κοινωνικής Ασφάλισης, Μέλος του Σώματος Μεσολαβητών του Οργανισμού Μεσολάβησης & Διαιτησίας (ΟΜΕΔ)

Εκπρόσωποι κομμάτων ήταν οι:

  • Ζαχαριάδης Κώστας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών
  • Καϊλή Εύα, Ευρωβουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ, Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον Επιστήμης & Τεχνολογίας στο Ευρωκοινοβούλιο
  • Λυμπεράτος Γεράσιμος, Καθηγητής ΕΜΠ, Μέλος ΠΓ ΜεΡΑ25, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλανδρίου

Από το χώρο της κεντροαριστεράς στην Χαλκίδα παρακολούθησαν οι Κατερίνα Καλαμακίδη, Καλτσίδης Χάρης , Γιανήλιας Γιάννης και Λογαρούδης Στέφανος.

 

Επιστροφή