ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Απασχόλησαν Μιντζιφίρη, κορωνοϊός και ανεμογεννήτριες

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Απασχόλησαν Μιντζιφίρη, κορωνοϊός και ανεμογεννήτριες
24 Απριλίου 2021, 10:47
A+ A-
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στις 11:20 το βράδυ της Παρασκευής.

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Γιάννη Σπανού και του Γιώργου Καζανόπουλου ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας το απόγευμα της Παρασκευής 23 Απριλίου. Στη συνέχεια το σώμα απασχολήθηκε κυρίως με τρία θέματα. 

Το πρώτο ήταν η λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Η Δήμαρχος Έλενα Βάκα ζήτησε την παραίτηση της Ελένης Μιντζιφίρη, λόγω αδυναμίας συνεργασίας της με τα μέλη του Δ.Σ. της επιτροπής και τους διευθυντές των σχολείων. 

Η Ελένη Μιντζιφίρη απάντησε ότι δεν παραιτείται και δεν μπορεί να την αντικαταστήσει κανείς έαν δεν υπάρχει αποδεδειγμένη παράβαση καθήκοντος. Η δήμαρχος είπε ότι υπάρχει νόμιμος τρόπος αντικατάστασής της και θα εφαρμοστεί στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου. 

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Ελένη Μιντζιφίρη αποχώρησε από τη συνεδρίαση, ενώ η δημοτική σύμβουλος Ελένη Μιντζιφίρη του Αθαν. (σ.σ. ανήκει στην παράταξη της συνονόματής της) ανακοίνωσε ότι παραιτείται από Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Το δεύτερο θέμα ήταν ο covid και ο τρόπος διαχείρισής του από το δήμο, μετά και το θάνατο του προϊσταμένου καθαριότητας Γιώργου Καζανόπουλου. Η δημοτική αρχή δέχτηκε κριτική από την αντιπολίτευση για τα κρούσματα που εμφανίζονται συχνά στις δημοτικές υπηρεσίες. 

Η δήμαρχος απάντησε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα και δεν είναι δεδομένο πως όσοι νόσησαν κόλλησαν στη δουλειά τους. 

Το τρίτο θέμα αφορούσε τις ανεμογεννήτριες, μετά και τη γνωστοποίηση ότι υπάρχουν αιτήσεις για εγκατάσταση τριών αιολικών πάρκων στη Ριτσώνα και στο Βαθύ Αυλίδας. Το συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν πρέπει να εγκατασταθούν, άλλα αιολικά πάρα στο νομό.  

Στα οικονομικά θέματα που συζητήθηκαν, ο Χρήστος Παγώνης άσκησε κριτική για τα έργα που εκτελούνται στο Ληλάντιο Πεδίο (ασφαλτοστρώσεις) και ανατέθηκαν με ελάχιστες εκπτώσεις.

Είπε ακόμη ότι δεν έπρεπε να δίνονται παρατάσεις για την ολοκλήρωση έργων, κάτι που γίνεται πολύ συχνά. 

Ο Χρήστος Παγώνης αναφέρθηκε και στην αποκάλυψη της "Γνώμης" για τα διόδια που ετοιμάζονται στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας ζητώντας τη δυναμική αντίδραση του δήμου για να αποτρέψει την εγκατάστασή τους. 

Επιστροφή