Παιδεία

Όχι στο κλείσιμο του γυμνασίου Μακρυκάπας

23 Μαρτίου 2011, 15:28
Ψήφισμα διαμαρτυρίας από γονείς.

Οι πρόεδροι των συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Μακρυκάπας Βασιλική Αλαφάκη και του Δημοτικού Σχολείου Μακρυκάπας Βούλα  Καρκαλή, υπογράφουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του Γυμνασίου Μακρυκάπας. 

Το ψήφισμα εκδόθηκε μετά από συγκέντρωση στο σχολείο, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου και της ΕΛΜΕ και αναφέρει τα εξής: 

"Είμαστε αντίθετοι, όπως και όλη η κοινωνία της Μακρυκάπας, με την ανακοίνωση του Υ.Π.Ε.Π.Θ για κλείσιμο του Γυμνασίου Μακρυκάπας και συγχώνευσή του με τα γυμνάσια Καθενών και Στενής, στους Καθενούς.

Το Γυμνάσιο μας εκτός από υψηλής ποιότητας μόρφωση που προσφέρει στα παιδιά μας, αποτελεί και κοιτίδα πολιτισμού στις κοινωνίες των  ορεινών χωριών μας, της Άτταλης και Μακρυκάπας, με τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιεί.

Το Γυμνάσιο μας πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για συνέχιση της λειτουργίας του αφού διαθέτει τέλειες αίθουσες διδασκαλίας, μία από τις οποίες χτίστηκε μόλις πρίν τρία χρόνια, σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής και οπτικοακουστικών μέσων που χρησιμοποιείται στα περισσότερα μαθήματα για ποιοτικότερη εκπαίδευση κάνοντας πράξη το νέο σύγχρονο σχολείο που τόσο διαφημίζει η υπουργός ότι προωθεί. Ωραίο αύλειο χώρο με νέες εγκαταστάσεις πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης που ανακαινίστηκε μόλις τον Αύγουστο του 2010.

Πιστεύουμε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση δεν γίνεται με παιδαγωγικά κριτήρια αλλά με μοναδικό στόχο την εξοικονόμηση πόρων σύμφωνα με τις  επιταγές του μνημονίου.

Είμαστε όμως σίγουροι ότι ούτε εξοικονόμηση πόρων εξασφαλίζεται με αυτήν τη συγχώνευση αφού το Γυμνάσιο Καθενών δεν έχει τις υποδομές για στέγαση και των δύο άλλων Γυμνασίων και έτσι θα χρειαζόταν να χτιστούν τρείς νέες αίθουσες, δηλαδή κόστος για το δημόσιο.

Επιπλέον το δημόσιο θα επιβαρυνόταν τη μεταφορά των μαθητών Μακρυκάπας και Άτταλης στους Καθενούς.  Ακόμα τις επόμενες χρονιές ο αριθμός των μαθητών του σχολείου μας αυξάνεται και θα μπορούσε μάλιστα να αυξηθεί περισσότερο αν αντί συγχώνευσης προτεινόταν η φοίτηση στο Γυμνάσιο Μακρυκάπας και των μαθητών γειτονικής κοινότητας που θα αποσυμφορούσε με αυτό τον τρόπο το ήδη μεγάλο Γυμνάσιο Ψαχνών.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην συγκατατεθούμε σε αυτή τη συγχώνευση που γίνεται χωρίς σοβαρό λόγο, στερεί στη νεολαία της Μακρυκάπας και Άτταλης τη δυνατότητα να μείνει και να δίνει ζωντάνια στο τόπο της , την ταλαιπωρεί με την καθημερινή μετακίνηση, τις στερεί το δικαίωμα για τις εξωσχολικές δραστηριότητες, χωρίς να εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες στέγασης και εκπαίδευσης.

Αν δεν αποτραπεί αυτή η συγχώνευση θα αντιδράσουμε με όλους τους νόμιμους αλλά και δυναμικούς τρόπους για να συνεχίσει το Γυμνάσιο μας τη λειτουργία του στη Μακρυκάπα.

Για το λόγο αυτό συγκροτούμε τετραμελή επιτροπή για να επιδώσει αυτό το ψήφισμα στους φορείς  και να προγραμματίσει και οργανώσει τις επόμενες ενέργειες μας."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών μπροστά στο Δημαρχείο

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών μπροστά στο Δημαρχείο
Παιδεία
[14/09/2021 - 19:55]

Κοινή δράση ης ΕΛΜΕ Εύβοιας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας. ...περισσότερα

Στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννας την Δευτέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννας την Δευτέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Παιδεία
[11/09/2021 - 19:50]

Θα παραστεί στον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. ...περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Αυτά είναι τα φετινά προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Αυτά είναι τα φετινά προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
Παιδεία
[09/09/2021 - 14:40]

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή, διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. ...περισσότερα