ΑΛΙΒΕΡΙ: Συνάντηση του Φάνη Σπανού με το προεδρείο του τοπικού Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος

ΑΛΙΒΕΡΙ: Συνάντηση του Φάνη Σπανού με το προεδρείο του τοπικού Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος
28 Απριλίου 2021, 08:00
A+ A-
Διαβάστε τι συζητήθηκε στη συνάντηση.

Μετά από αίτημα του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων, την Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου Βασίλη Ντόβολη και του Γραμματέα Μπάμπη Μπουλή με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό στο Αλιβέρι, σε χώρο του Δημαρχείου.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κελαϊδίτης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Κούκουζας Ευάγγελος, ο Δήμαρχος Μπουραντάς Αθανάσιος, οι Αντιδήμαρχοι Πιλάτης Ιωάννης, Μπαράκος Νικόλαος και ο Πρόεδρος της ΔΚ Αλιβερίου Παπαδιόχος Γεώργιος.

Ετέθησαν από τον Σύλλογο και έγινε συζήτηση στα εξής θέματα:

  1. Έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Ρύπων στο Αλιβέρι. (Υποδομές, Στελέχωση, Εξοπλισμός)
  2. Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου (Δομή, Εσωτερικός κανονισμός, Λειτουργία)
  3. Ανεμογεννήτριες (Χωροθέτηση, Υπερκορεσμός στην περιοχή μας και όλη την Εύβοια, Αποφασιστική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης)
  4. Ενημέρωση για την Επιδημιολογική Μελέτη Νοσηρότητας και Θνησιμότητας στην Περιοχή  λόγω της ρύπανσης (αφορά τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου).

Ο Σύλλογος, εκτός των παραπάνω τόνισε την αντίθεσή του για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ, καθώς και την αντίθεσή του στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου:

« Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης μας ενημέρωσαν ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η διαδικασία λειτουργίας του Παρατηρητηρίου και της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου.»

Επιστροφή