Πολιτική

Επιλέξαμε για σύμβουλο νεοσύστατη εταιρεία

Επιλέξαμε για σύμβουλο νεοσύστατη εταιρεία
27 Μαρτίου 2011, 10:21
Καταγγελία του Κώστα Μαρκόπουλου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Σύμβουλο για τις αποκρατικοποιήσεις χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση και επέλεξε μία νεοσύστατη εταιρεία, που δεν έχει δώσει δείγματα γραφής, ώστε να εμπνέει σιγουριά ότι θα ανταποκριθεί στο ρόλο της.

Όπως καταγγέλει ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος, που κατέθεσε μάλιστα και ερώτηση στη Βουλή, η εταιρεία αυτή είναι η CC&CAdvisorsLtd, η οποία συστάθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2010 και προφανώς δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία αξιολόγησης των εργασιών της.

Κι όμως ο υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτήθηκε, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, να υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία αυτή για «την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σχετικά με το σχεδιασμό, παρακολούθηση, συντονισμό και υλοποίηση του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης».

Στην ερώτησή του ο κ. Μαρκόπουλος ζητάει να πληροφορηθεί:

"Με βάση ποια κριτήρια επελέγη η συγκεκριμένη εταιρεία; Ποια ακριβώς  είναι η σχετική με το αντικείμενο εμπειρία της εταιρείας αυτής; Με δεδομένο ότι η εταιρεία ιδρύθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, 2010, πως είναι δυνατόν να υπάρχει η απαραίτητη εμπειρία στο νομικό αυτό πρόσωπο; Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας αυτής και ποια φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν ή πρόκειται να συμμετέχουν στην παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών; "

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη του Θανάση Ζεμπίλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη του Θανάση Ζεμπίλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων
Πολιτική
[27/11/2021 - 18:18]

Οι συκεώνες θα αποζημιωθούν με το συνολικό ποσό των 3.100.000 ευρώ μέσω των  προγραμμάτων de minimis. ...περισσότερα