ΚΟΛΩΝΑΚΙ-ΑΘΗΝΑ: Το σπίτι της Έλλης Λαμπέτη θα γίνει πολυτελές ξενοδοχείο

ΚΟΛΩΝΑΚΙ-ΑΘΗΝΑ: Το σπίτι της Έλλης Λαμπέτη θα γίνει πολυτελές ξενοδοχείο
10 Μαΐου 2021, 20:30
A+ A-
Πρόκειται για το ιστορικό νεοκλασικό κτήριο, όπου έζησε η Ελληνίδα ηθοποιός.

Μέσα στο 2022 αναμένεται να λειτουργήσει ως πολυτελές ξενοδοχείο το επιβλητικό νεοκλασικό, όπου έζησε η ηθοποιός Έλλη Λαμπέτη, στο Κολωνάκι.

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της περιοχής σε σχεδιασμό Κρίστιαν Χάνσεν των αρχών του περασμένου αιώνα, στην οδό Δελφών γωνία με Διδότου.

Το ακίνητο, από τα ωραιότερα και πιο επιβλητικά νεοκλασικά αρχοντικά της Αθήνας, έχει πλούσια ιστορία συνδεδεμένη με την Έλλη Λαμπέτη, που έφυγε από τη ζωή το 1983. 

Η εταιρεία Hοtelising -που δραστηριοποιείται στο κομμάτι της διαχείρισης ξενοδοχείων τόσο με δικό της χαρτοφυλάκιο όσο και για λογαριασμό τρίτων με 21 μονάδες κυρίως σε νησιά- έχει υπενοικιάσει το ακίνητο και πρόκειται να προχωρήσει σύντομα στις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις 

Το εμβληματικό αρχοντικό είχε έρθει ξανά στο προσκήνιο πριν από μερικά χρόνια, το 2015 συγκεκριμένα,  όταν είχε αναρτηθεί πωλητήριο με 4,5 εκατ. ευρώ για να αλλάξει χέρια.

Ωστόσο, η πώληση δεν επιτεύχθηκε και τώρα θα μεταμορφωθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο με 6 σουίτες και roof top με θέα.

Όλες οι εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη και τις υποδείξεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων.

Σημειώνεται ότι πολύ κοντά στην κατοικία της Λαμπέτη, στην οδό Καπλανών, το μικρό δρόμο ανάμεσα στη Σόλωνος και τη Σκουφά, η Hotelising λειτουργεί το "Sir Athens", σε ένα ακόμη νεοκλασικό, ακριβώς δίπλα στο παλιό αρχοντικό του 19ου αιώνα, κατοικία αρχικά του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

 

 

Επιστροφή