Πολιτική

ΚΚΕ - ΚΝΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Η Κεραμέως ήρθε εν κρυπτώ στη Χαλκίδα και συμμετείχε σε σόου

ΚΚΕ - ΚΝΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Η Κεραμέως ήρθε εν κρυπτώ στη Χαλκίδα και συμμετείχε σε σόου
12 Μαΐου 2021, 21:51
Σκληρή κριτική για την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στη Χαλκίδα.

Σκληρή κριτική ασκούν με ανακοίνωσή  τους, στην επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στην Χαλκίδα, το Τοπικό Συμβούλιο Εύβοιας της ΚΝΕ και η Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας του ΚΚΕ.

Στην αρχή της ανακοίνωσης  τονίζεται ότι:

"Δε μας εκπλήσσει η κ. Κεραμέως με τη πάγια τακτική της το τελευταία διάστημα επισκέπτεται σχολεία «εν κρυπτώ» , πανηγυρίζει για την επιτυχία της πολιτικής της που για 4η φορά φέτος ανοίγει τα σχολεία με τους ίδιους και χειρότερους όρους από πριν και ξαναφεύγει γοργά – γοργά για να προλάβει να μην τσαλακωθεί η εικόνα της κυβέρνησης από την αγανάκτηση και τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας!" 

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:

"Πίσω από τα σόου και τις πανηγυρικές δηλώσεις που έκανε από τη Χαλκίδα συνοδεία του Διευθυντή της Δ/μιας (ας ελπίσουμε ότι μεταφέρθηκαν οι διεκδικήσεις των μαθητών από τις 4 επισκέψεις που έχει δεχθεί φέτος) και της κ. Δημάρχου Χαλκιδέων, υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα που καταγράφεται και στα σχολεία της Χαλκίδας και του Βαθέως που επισκέφθηκε...

"Συγκεκριμένα: Μιας και πέρασε από το Γυμνάσιο Βαθέως θα μπορούσε να είχε περάσει και από το Λύκειο Βαθέως. Εκεί όπου οι μαθητές κάνανε μάθημα στο προαύλιο γιατί δεν υπήρχε αίθουσα για τόσους πολλούς μαθητές.

Όπως και στο Μουσικό σχολείο, όπου οι μαθητές κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

Μιας και πήγε στο 1ο Γυμνάσιο θα μπορούσε να είχε περάσει και από το 1ο Λύκειο όπου οι μαθητές κάνανε κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα για μια σειρά από θέματα όπως η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, τα 15άρια τμήματα κ.α.

Συγκεκριμένη είναι και η κατάσταση στα ΕΠΑΛ της Χαλκίδας όπου το κτίριο που το στεγάζει είναι εδώ και πολλά χρόνια ετοιμόρροπο.

Η αναβάθμιση για την οποία μιλάνε δε φαίνεται να περνάει μέσα από τις κτιριακές υποδομές, τον εκσυγχρονισμό των εργαστηριακών μαθημάτων, την εξασφάλιση ολοκληρωμένης μόρφωσης. Καθώς όλα αυτά για τα παιδιά των ΕΠΑΛ δεν υπάρχουν.

Και ο κατάλογος με τα σχολεία και τα προβλήματα δεν έχει τελειωμό!"

Επίσης, στην ανακοίνωση, τονίζεται ακόμη ότι:

" Το κρίσιμο σήμερα είναι να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ώστε η κανονικότητα του σχολείου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών. Πρέπει να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων!

Η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης θα κλείσει και πάλι σχολεία και τμήματα ως τον Ιούνιο, αφού η πανδημία είναι εδώ. Αν η κατάσταση των σχολείων παραμείνει έτσι, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα και η επόμενη σχολική χρονιά!"