ΧΑΛΚΙΔΑ: Αναβιώνει στα Δικαστήρια αιματηρή συμπλοκή με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες στις Θεσπιές Βοιωτίας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αναβιώνει στα Δικαστήρια αιματηρή συμπλοκή με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες στις Θεσπιές Βοιωτίας
12 Μαΐου 2021, 07:51
A+ A-
Η διαμάχη δύο εταιρειών security οδήγησε σε άγριο φονικό. Επεισοδιακή η έναρξη της δίκης.

Η διαμάχη δύο εταιρειών security στην περιοχή της Θήβας οδήγησε σε αιματηρή συμπλοκή, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα και να τραυματιστούν άλλα δύο.

Η αιματηρή συμπλοκή έγινε τον Δεκέμβριο του 2019, στο Σχολικό Συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου, στις Θεσπιές Βοιωτίας, με πεδίο της αντιπαράθεσης την φύλαξη του συγκροτήματος. 

Η σύμβαση που είχε η μία εταιρεία με τον Δήμο, για την φύλαξη έληξε και ανέλαβε η άλλη. Μόλις πήγαν από τη νέα ανάδοχο εταιρεία να αναλάβουν τη φύλαξη του έργου, ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους εργαζομένους που είχε μέχρι πρότινος το συγκεκριμένο έργο.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες των δύο εταιρειών είναι συγγενείς και στο παρελθόν ήταν συνέταιροι. Στη συνέχεια έγιναν ανταγωνιστές και με αφορμή την φύλαξη του σχολικού κτηρίου ξεκίνησε ο καβγάς και μίλησαν τα όπλα.

Αποτέλεσμα της ένοπλης συμπλοκής ήταν να σκοτωθούν δύο μέλη της μίας οικογένειας ο 66χρονος Λουκάς Χριστοδούλου και ο 34χρονος γιος του Θέμης, καθώς και να τραυματιστεί ένας 50χρονος ανιψιός του Λουκά Χριστοδούλου.

Τραυματίας βγήκε από την συμπλοκή και ο 35χρονος γιος του ιδιοκτήτη της άλλης εταιρίας, οι οποίοι (πατέρας και γιος) είναι σήμερα προφυλακισμένοι, αφού κατηγορούνται για τις ανθρωποκτονίες και τον τραυματισμό.

Η δίκη αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας και ξεκίνησε με επεισοδιακό τρόπο την Τρίτη 11 Μαΐου. Οι κατηγορούμενοι είναι τέσσερις, οι προφυλακισμένοι πατέρας και γιος και δύο άλλοι υπάλληλοι της εταιρείας, που συμμετείχαν στην συμπλοκή και έμειναν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.  

Ο κρατούμενος γιος μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο Δικαστήριο, από την Εξωτερική Φρουρά της Φυλακής Χαλκίδας ενώ ο πατέρας του (επίσης προφυλακισμένος) νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου βρίσκεται διασωληνωμένος έχοντας νοσήσει βαριά από κορωνοϊό.

Έξω από τα Δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συγγενείς των νεκρών και υπάλληλοι της εταιρείας security, οι οποίοι επιχείρησαν να επιτεθούν στον κρατούμενο κατηγορούμενο, αλλά η επίθεση αποκρούστηκε από την Εξωτερική Φρουρά, με την συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας.

Επίθεση δέχτηκαν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, που προσήλθαν μόνοι τους στο Δικαστήριο, καθώς δεν έχουν προφυλακιστεί, αλλά τους προστάτευσαν οι παριστάμενοι αστυνομικοί.

Η δίκη ξεκίνησε, αλλά διακόπηκε λόγω της απουσίας του ασθενή κρατούμενου και κάποιων δικονομικών θεμάτων, που προέκυψαν και πρόκειται να επαναληφθεί την Δευτέρα 31 Μαΐου

Επιστροφή