ΣΤΥΛΙΔΑ: Προσάραξε σε αβαθή φορτηγό πλοίο γεμάτο με λίπασμα

ΣΤΥΛΙΔΑ: Προσάραξε σε αβαθή φορτηγό πλοίο γεμάτο με λίπασμα
13 Μαΐου 2021, 20:37
A+ A-
Σε απόσταση 200 μέτρων από την προβλήτα του λιμανιού.

Πρωινές ώρες της Τρίτης 11 Μαΐου, στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας διαπίστωσαν ότι το φορτηγό πλοίο “MOSELDIJK” (σημαίας Ολλανδίας), με επτά  αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, προσάραξε σε αβαθή.

Η προσάραξη έγινε κατά τον κατάπλου στο λιμάνι της Στυλίδας, σε θαλάσσιο χώρο περίπου διακόσια μέτρα από την προβλήτα του λιμανιού. Στη  περιοχή μετέβη αμέσως ρυμουλκό σκάφος, προς παροχή συνδρομής.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ποντίστηκε πλωτό φράγμα, για αντιμετώπιση και πρόληψη πιθανής ρύπανσης του θαλάσσιου χώρου.

Στη συνέχεια, το πλοίο αποκολλήθηκε με ιδία μέσα από τη θέση προσάραξης, λόγω της απότομης αύξησης του νερού, κατά τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 11 Μαΐου.

Το πλοίο ήταν φορτωμένο με λίπασμα και είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Αμβούργου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή , που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MOSELDIJK'', μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Επιστροφή