Πολιτισμός

ΠΡΟΚΟΠΙ: Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας χειροθέτησε πρωτοπρεσβύτερο τον ιερέα Νικόλαο Βερνέζο

ΠΡΟΚΟΠΙ: Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας χειροθέτησε πρωτοπρεσβύτερο τον ιερέα Νικόλαο Βερνέζο
1 Ιουνίου 2021, 10:26
Στο ναό Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου.

Την πέμπτη Κυριακή μετά το Πάσχα, 30 Μαΐου, κατά την οποία η Εκκλησία γιορτάζει την Σαμαρείτιδα, Αγία Φωτεινή, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε στο οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον π. Νικόλαο Βερνέζο, ο οποίος διακονεί, ως Εφημέριος του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Δαφνούσας.

Ο π. Νικόλαος , γιος του μακαριστού Ιερέα Ιωάννη Βερνέζου, είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού, διδακτορικού και μεταδιδακτορικού διπλώματος στην προσκύνηση των Αγίων και των ιερών τους λειψάνων στην Αγγλία του ύστερου μεσαίωνα (1350-1530) από το Πανεπιστημίου Κεϊμπριτζ της Μεγάλης Βρετανίας.

Είναι έγγαμος με πέντε παιδιά, ενώ προσφέρει και τις υπηρεσίες του, ως πρωθιερέας, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη. Όλοι οι πιστοί αναφώνησαν "¶ξιος", κατά την χειροθέτηση σε πρωτοπρεσβύτερο του π. Νικολάου.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ