Ο Chef Προτείνει

Πελμένι

Πελμένι
11 Ιουνίου 2021, 06:00
Το ζυμαρικό της Ρωσίας

Οι διαφωνίες για τον ακριβή τόπο καταγωγής τους συνεχίζονται ακόμα και σήμερα: συνηθέστερη άποψη είναι ότι προέρχονται από τα Ουράλια Όρη και τη Σιβηρία. Τα πελμένι έχουν χαρακτηριστεί ως "η καρδιά της ρωσικής κουζίνας και για το λόγο αυτό το μαγειρεύουν πολύ και οι Πόντιοι.

Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη:
2 αυγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
νερό (όσο πάρει)
αλάτι

Για την γέμιση:
250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ κιμά χοιρινό
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι
αλάτι
πιπέρι

Τι κάνουμε


Για την ζύμη

Ανακατεύουμε το αλεύρι και αλάτι σ’ ένα μπολ. Ανοίγουμε κοιλότητα και προσθέτουμε τα αβγά και νερό. Ζυμώστε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μια ζύμη εύπλαστη. Την βάζουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μια πετσετούλα να ξεκουραστεί.

Ετοιμάζουμε την γέμιση, ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι το αλάτι και το πιπέρι μεχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές. Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε στα 3. Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε φύλλο όχι παχύτερο από 2εκ. Με το στόμιο ενός ποτηριού κόβουμε δισκάκια ζύμης. Αφαιρούμε από τριγύρω το περίσσευμα ζύμης και το βάζουμε πάλι στο μπολ με την ζύμη. Βάζουμε στο κέντρο από κάθε δισκάκι ζύμης λίγο γέμιση.

Διπλώνουμε τον δίσκο σε μισοφέγγαρο, ώστε να κλείσουμε τη γέμιση, και πατάμε στις άκρες. Μετά ενώνουμε τις δύο μύτες του μισοφέγγαρου και δένουμε τις μεταξύ τους ώστε να πετύχουμε το τελικό τους σχήμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

Για το μαγείρεμα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε ένα ένα όσο πελμένι επιθυμούμε και ανακατεύουμε λίγο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα βράζουμε περίπου 15-20 λεπτά. Σερβίρονται ωραία με βούτυρο ή με γιαούρτι στραγγιστό.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ