Κους-κους & σχόλια

ΧΑΛΚΙΔΑ: Υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου ...μοίρασαν συμβουλές στους καταστηματάρχες

ΧΑΛΚΙΔΑ: Υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου ...μοίρασαν συμβουλές στους καταστηματάρχες
5 Ιουνίου 2021, 11:33
Δόθηκαν φυλλάδια χέρι με χέρι.

"Επίσκεψη" στους καταστηματάρχες της Αβάντων πραγματοποιήσαν το μεσημέρι της Παρασκευής (4/6), υπάλληλοι της καθαριότητας του δήμου Χαλκιδέων, οι οποίοι τους ...μοίρασαν συμβουλές χέρι με χέρι.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως έχει παρατηρηθεί ότι με το κλείσιμο των μαγαζιών, κάποιοι καταστηματάρχες αφήνουν χαρτοκιβώτια έξω από τα μαγαζιά τους.

Ετσι, οι υπάλληλοι του δήμου τους ζήτησαν, δίνοντάς τους και φυλλάδιο με οδηγίες, να μεταφέρουν τα χαρτοκιβώτια στους πλησιέστερους κάδους, μετά το πέρας του ωραρίου της λειτουργίας των καταστημάτων.

Το φυλλάδιο αναφέρει χαρακτηριστικά:  

"Φίλοι συνδημότες...

Το να κάνουμε το Δήμο μας κάθε μέρα πιο όμορφο και ανθρώπινο είναι για εμάς προτεραιότητα. Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας για μια πιο καθαρή πόλη. Εφαρμόζουμε απλούς κανόνες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Για τα εμπορικά καταστήματα:

-Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια για ελαχιστοποίηση του όγκου και τακτοποιούμε ομοιόμορφα όλα τα τεμάχια σε ένα χαρτοκιβώτιο.

-Μεταφέρουμε τα χαρτοκιβώτια στον πλησιέστερο μπλε κάδο κατά το κλείσιμο των καταστημάτων και ώρες 14.30 ή 21.00.

-Με τον όρο χαρτοκιβώτια εννοούμε μόνο το χαρτόνι της συσκευασίας χωρίς απορρίμματα μέσα σε αυτά (πχ. τσιγάρα, καφέδες, κλπ).

Στους κάδους ανακύκλωσης απορρίπτουμε χύμα μόνο ανακυκλώσιμα υλικά.

Συμμετέχουμε και συμβάλουμε στο έργο της υπηρεσίας καθαριότητας".

Να σημειώσουμε ότι την ανακοίνωση που μοιράστηκε χέρι με χέρι υπογράφει ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης Γιώργος Πάνος.