Αθλητικά

Η Κωνσταντίνα Λαθουρά αγωνίστηκε με τα μεγάλα ονόματα του επί κοντώ

Η Κωνσταντίνα Λαθουρά αγωνίστηκε με τα μεγάλα ονόματα του επί κοντώ
5 Ιουνίου 2021, 22:30
Στην 11η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου η αθλήτρια της Α/Α Χαλκίδας

Στον τελικό του Αλματος επί Κοντώ Γυναικών προκρίθηκε η Κωνσταντίνα Λαθουρά της Αθλητικής Ακαδημίας Χαλκίδας και βρέθηκε ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα του αθλήματος Κατερίνα Στεφανίδη (αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού), Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελεν-Κλαούντια Πόλακ (και οι τρεις θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο).

Η 19χρονη Λαθουρά πέρασε με τη μία προσπάθεια τα 3.40, στη συνέχεια τα 3.50 και τα 3.60, κάτι που της έδωσε το δικαίωμα να αγωνιστεί στις καλύτερες 12 στον απογευματινό τελικό του Σαββάτου.

Εκεί πέρασε τα 3.45 με τη δεύτερη προσπάθεια και με τη μία τα 3.65 για πρώτη φορά φέτος. Δεν μπόρεσε να περάσει τα 3.85 κι έτσι αρκέστηκε στην τιμητική 11η θέση ανάμεσα στις κορυφαίες Γυναίκες και την 7η πανελλήνια στα κορίτσια Κ23.

Στη συνέχεια του Τελικού, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη, εκτός συναγωνισμού, πέτυχε τη καλύτερη επίδοση (4.75), ενώ προσπάθησε να περάσει τα 4.85 χωρίς να τα καταφέρει.

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Νικόλ Κυριακοπούλου της ΑΓΕΣ Κάμειρος με 4.65 και δεύτερη κατετάγη η Πόλακ των Μεγάρων με 4.55. Τρίτη η Κατερίνα Βαγενά του Ακρίτα με 4.05.

Να σημειώσουμε ότι η νικήτρια του αγωνίσματος Νικόλ Κυριακοπούλου ταλαιπωρήθηκε και μάλιστα έντονα από τον κορονοϊό όταν προσβλήθηκε από τον ιό τέλη Μαρτίου, ενώ και η Πόλακ είχε μείνει πίσω στις προπονήσεις, όταν βρέθηκε θετική κι αυτή στον covid-19 και αναγκάστηκε να μείνει καραντίνα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ