Πολιτική

Ο Θανάσης Ζεμπίλης εισηγητής του νομοσχεδίου για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID- 19 (VIDEO)

Ο Θανάσης Ζεμπίλης εισηγητής του νομοσχεδίου  για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID- 19 (VIDEO)
8 Ιουνίου 2021, 11:40
Δείτε τι είπε στη Βουλή, στην εισήγησή του.

Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, σε μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό Covid- 19, ορίστηκε ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης.

Στην αρχική τοποθέτηση του κατά την επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης, ο κ. Ζεμπίλης τόνισε:

«Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που εξυπηρετεί οικονομικούς και υγειονομικούς στόχους και φέρει την σφραγίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε την αρχική ιδέα και προσπάθησε να πείσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του να την υιοθετήσουν, ώστε να αποτελέσει κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς»

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε αναλυτικά στο πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό Covid- 19, επισημαίνοντας –μεταξύ άλλων- τα εξής:

« Αποτελεί ένα έξυπνο εργαλείο, που με συμμάχους την ένταση των εμβολιασμών και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, επιτρέπει την γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα.

Θα το χαρακτήριζα ως μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας που θα μας επιτρέπει να διασχίζουμε τα σύνορα, με ταχύτητα και ασφάλεια, ώστε να φτάσουμε γρήγορα στους αγαπημένους μας τουριστικούς προορισμούς, να πραγματοποιούμε επαγγελματικά ταξίδια και να ανταποκριθούμε σε άλλες υποχρεώσεις.

Η επάνοδος της ελεύθερης κυκλοφορίας και πρόσβασης των προσώπων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας.

 Ιδιαίτερα για χώρες, όπως η Ελλάδα, που η οικονομία τους εξαρτάται από τον τουρισμό, θα πρέπει να δράσουν άμεσα, έτσι ώστε μεσοπρόθεσμα, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.»