Πολιτική

Στη Βουλή γίνεται θέμα ο τσιμεντένιος φράχτης στη Δομή Προσφύγων της Ριτσώνας

Στη Βουλή γίνεται θέμα ο τσιμεντένιος φράχτης στη Δομή Προσφύγων της Ριτσώνας
10 Ιουνίου 2021, 13:13
Κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Εύβοιας Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μαζί με άλλον έναν βουλευτή.

Θέμα στη Βουλή γίνεται ο τσιμεντένιος φράχτης και γενικά οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, στη Δομή Προσφύγων της Ριτσώνας, με πρωτοβουλία του Μίλτου Χατζηγιαννάκη.

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Γιώργο Ψυχογιό κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Ευβοίας, η ήδη δυσμενής κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από την αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατασκευή ενός τσιμεντένιου φράχτη ύψους 3 μέτρων περιμετρικά της Δομής.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιαννάκη,  ο φράχτης μετατρέπει ουσιαστικά τον χώρο σε φυλακή και εντείνει την γκετοποίηση, μετά και από τα συνεχή εμπόδια που δημιουργούνται στο να πάνε τα μικρά παιδιά στο σχολείο και τις καθυστερήσεις απονομής του ασύλου.

Ο κ. Χατζηγιανάκης ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μηταράκη για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να αποκλείσει ακόμα και την οπτική επαφή των ανθρώπων αυτών από το εξωτερικό τους περιβάλλον, επισημαίνοντας ότι η στοιχειώδης ενσυναίσθηση καλεί την ελληνική πολιτεία να φτιάξει σχολεία και όχι τείχη.