ΣΕΡΕΤΗΣ: Λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα το Νοσοκομείο Κύμης – Διαψεύδει τον Σύλλογο Εργαζομένων

ΣΕΡΕΤΗΣ: Λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα το Νοσοκομείο Κύμης – Διαψεύδει τον Σύλλογο Εργαζομένων
9 Ιουνίου 2021, 08:07
A+ A-
Ανακοίνωση από τον Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.  

Σε μία προσπάθεια να μετριάσει τις εντυπώσεις, που δημιουργήθηκαν από τις ανακοινώσεις –καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης, που κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσηλευτικού ιδρύματος, εξέδωσε ανακοίνωση ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης (φωτό).

Συγκεκριμένα, ο κ. Σερέτης διαψεύδει τον Σύλλογο Εργαζομένων, αφού στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει:

«O Παθολογικός Τομέας του Γ.Ν. - Κ.Υ. Κύμης δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς τις εφημερίες και ενδεχόμενα κενά καλύπτονται με μετακινήσεις γενικών ιατρών από όμορα περιφερειακά ιατρεία.

Συγκεκριμένα στην Παθολογική Κλινική σήμερα υπηρετούν τρείς (3) Παθολόγοι καθώς και τρείς (3) Ιατροί Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής. Παράλληλα, μετακινούνται κάθε μήνα έξι (6) Ιατροί Περιφερειακών Ιατρείων αρμοδιότητας της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι πραγματοποιούν 40 ενεργείς εφημερίες, μία (1) μικτή και δεκαοχτώ (18) ετοιμότητας.

Όσο για την αναφορά που γίνεται για την υποβάθμιση του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης σε επίπεδο Κέντρου Υγείας μέσω της απαξίωσής του, υπογραμμίζεται πως σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ήδη έχει κατατεθεί πρόταση για τροποποίηση του οργανισμού του, ενώ ενισχύεται και με μόνιμες προσλήψεις, όπως ήδη αναφέρθηκε.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα των εμβολιασμών το Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης λειτουργεί με επιτυχία ως εμβολιαστικό κέντρο και διαθέτει τέσσερις (4) εμβολιαστικές γραμμές, τρείς (3) με το εμβόλιο της Pfizer & μία (1) με το εμβόλιο της Janssen ( Johnson & Johnson). Συνολικά μέχρι και χθες (7/6/2021) έχει πραγματοποιήσει 13.029 εμβολιασμούς.»  

Επιπλέον ο κ. Σερέτης ισχυρίζεται ότι το Νοσοκομείο ενισχύθηκε με την πρόσληψη τριών μονίμων ιατρών, ενώ κατέστησαν άγονες οι προκηρύξεις για άλλες δύο ειδικότητες και εκκρεμεί η πρόσληψη ενός ορθοπεδικού, ενώ έχει εγκριθεί η πρόσληψη δύο ακόμη επικουρικών ιατρών, ειδικότητας Οφθαλμολογίας και Ορθοπεδικής και από τις 04-06-2021 η  5η Υ.ΠΕ. προχώρησε στην έκδοση αποφάσεων πρόσληψής τους. .

Αναφορικά με το λοιπό επικουρικό προσωπικό, σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, από την αρχή της πανδημίας, το Γ.Ν. Κύμης ενισχύθηκε με είκοσι (20) άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Επιστροφή