Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη ανησυχία για την αργή εξέλιξη του εμβολιασμού στη Βόρειο Εύβοια

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη ανησυχία για την αργή εξέλιξη του εμβολιασμού στη Βόρειο Εύβοια
10 Ιουνίου 2021, 08:24
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας πραγματοποίησε, την Δευτέρα 7 Ιουνίου, κλιμάκιο της τοπικής Οργάνωσης Μελών Ιστιαίας-Αιδηψού και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Κατά την επίσκεψη οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συνομίλησαν με πολίτες και με προσωπικό του Κέντρου Υγείας. Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε από ον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται –μεταξύ άλλων- τα εξής:

"Εκδηλώθηκε η ιδιαίτερη ανησυχία για την αργή εξέλιξη του εμβολιαστικού εγχειρήματος στην Β. Εύβοια, με δεδομένη την ύπαρξη μίας μόνο εμβολιαστικής γραμμής με συγκεκριμένο εμβόλιο, στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και κάποιες κατηγορίες πολιτών (π.χ. κάποιες κατηγορίες χρόνιων ασθενών)

Επισημάνθηκαν ελλείψεις σε υποδομή και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, (όπως φορητός αναπνευστήρας, υπέρηχοτομογράφος, μηχάνημα ανάλυσης αερίων αίματος, κ.α.)καθώς και η ανάγκη να προχωρήσει η κάλυψη των οργανικών (μόνιμων) θέσεων γιατρών και άλλου προσωπικού, που είχε ξεκινήσει επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα σχετικά έγγραφα προς την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ παραμένουν αναπάντητα.

Επιβεβαιώθηκαν οι καθυστερήσεις και ολιγωρίες στη δημιουργία της μονάδας αιμοκάθαρσης, με μοναδικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία 2 χρόνια να είναι αλλαγές στον οργανισμό του Κέντρου Υγείας, χωρίς όμως τη παραμικρή προσπάθεια στελέχωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μόνιμη θέση νεφρολόγου που είχε προκηρυχθεί τον Γενάρη του 2019 και κατέληξε άγονη, δεν επαναπροκηρύχθηκε ποτέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας αριθμός νοσηλευτών, νοσηλευτριών που είχε προγραμματισθεί να εκπαιδευτούν σε μονάδες αιμοκάθαρσης δεν εκπαιδεύτηκαν ποτέ."