Παιδεία

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Παράπονα στον Κεδίκογλου από την πρόεδρο των γονέων

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Παράπονα στον Κεδίκογλου από την πρόεδρο των γονέων
11 Ιουνίου 2021, 14:45
Για την μετατροπή του 1ου Λυκείου σε Πρότυπο. Ο βουλευτής πάντως δεν φάνηκε να συμμερίζεται τους προβληματισμούς.

Την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας Ζωή Ελληνικού συνάντησε ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου.

Η συνάντηση έγινε προκειμένου να συζητηθεί  το θέμα της απόφασης για τη  μετατροπή δύο σχολείων της Χαλκίδας του 5ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου  σε Πρότυπα, βάσει των όσων προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την επαναφορά, ενίσχυση και διεύρυνση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.

Ο κ. Κεδίκογλου άκουσε τους προβληματισμούς που έχουν διατυπωθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων αλλά και των γονέων και των μαθητών και παρέλαβε σχετικό υπόμνημα, στο οποίο αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους αντιδρούν στη εν λόγω απόφαση.

Ο βουλευτής πάντως δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αλλαγή της απόφασης του Υπουργείου, αφού σε ανακοίνωση του γραφείου του αναφέρονται τα εξής:

«Το νομοσχέδιο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», όπως επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, είχε τεθεί σε ανοικτή διαβούλευση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με εμπλεκόμενους φορείς και τη συμμετοχή των πολιτών από τις 22 Απριλίου 2020, η οποία ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου 2020.

Οι απόψεις και οι παρατηρήσεις που υπέβαλαν επεξεργάστηκαν και μελετήθηκαν για τη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου νόμου.  

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει είναι η διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων, που θα προάγουν τη διαρκή βελτίωση των μαθητών, καθώς και τη μεθοδικότερη και συστηματικότερη καλλιέργεια και ανέλιξη των ιδιαίτερων μαθησιακών τους δυνατοτήτων, κλίσεων και ταλέντων μέσω της  εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΙΣΣΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς τριών Δημοτικών Σχολείων και δύο νηπιαγωγείων

ΠΙΣΣΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς τριών Δημοτικών Σχολείων και δύο νηπιαγωγείων
Παιδεία
[25/11/2021 - 08:56]

Από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ευβοίας. ...περισσότερα

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα στη Χαλκίδα

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα στη Χαλκίδα
Παιδεία
[19/11/2021 - 13:00]

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. ...περισσότερα