Κοινωνία

Επιδεινώθηκε η κατάσταση του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ

Επιδεινώθηκε η κατάσταση του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ
10 Ιουνίου 2021, 20:55
Ιδιαιτέρως κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 64χρονο ηγούμενο (στη φωτό με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο).

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος από την περασμένη Παρασκευή 4 Ιουνίου, αφού είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Σε αύξηση της οξυγόνωσης του οργανισμού του προχώρησαν, τόσο τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Ιουνίου όσο και το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι θεράποντες γιατροί του 

Η υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας του και του κυκλοφορικού του είναι αναγκαία και οι ώρες είναι κρίσιμες όσο δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο οργανισμός του σε πιθανό «ξύπνημα» αποδιασωλήνωσης.

Ο 64χρονος ηγούμενος υποφέρει από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, καρδιολογικά, πίεση) και, σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο που τον παρακολουθεί, οι επόμενες ώρες θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες.

Στο πλευρό του βρίσκεται ο δεύτερος τη τάξει τη Ιεράς Μονής, ιερομόναχος Αρσένιος, ενώ ενημερώνεται διαρκώς ο διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος.

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη, ανήμερα της Αναλήψεως (κοινή εορτή με παλιό και νέο ημερολόγιο), οι μοναχοί της Μονής Βατοπεδίου τέλεσαν λειτουργία υπέρ υγείας του ηγούμενου, ενώ επί 24ώρου βάσεως ενημερώνεται σχετικώς και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ