ΕΘΝΙΚΗ ΡΥΘΜΙΚΗΣ: Στη Βουλγαρία με αρχηγό την Ειρήνη - Στην ομάδα Ανσάμπλ και η Χαλκιδέα Ραφαηλία Φούρλη

ΕΘΝΙΚΗ ΡΥΘΜΙΚΗΣ: Στη Βουλγαρία με αρχηγό την Ειρήνη - Στην ομάδα Ανσάμπλ και η Χαλκιδέα Ραφαηλία Φούρλη
11 Ιουνίου 2021, 07:00
A+ A-
Οι Ελληνίδες άνοιξαν την αυλαία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Με αρχηγό την Χαλκιδέα Ειρήνη Αϊνδιλή, Α’ Αντιπρόεδρο της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρο της Τ.Ε. Ρυθμικής, η ελληνική αποστολή της ρυθμικής γυμναστικής βρίσκεται  στη Βάρνα της  Βουλγαρίας, για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου οι Ελληνίδες αθλήτριες θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το τελευταίο Ολυμπιακό εισιτήριο θα διεκδικήσουν οι εκπρόσωποι των χωρών που δεν έχουν εξασφαλίσει ήδη την παρουσία τους στο Τόκυο (εξαιρούνται οι αθλήτριες από Ρωσία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ιταλία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν και Σλοβενία), με την Κελαϊδίτη να θεωρείται ως ένα από τα φαβορί έπειτα από τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε στους πρόσφατους αγώνες στο Μπακού και το Πέζαρο.

Στο ανσάμπλ γυναικών, η Εθνική ομάδα θα κυνηγήσει επίσης το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας πάντως ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή, αφού την πρόκριση θα πάρει μόνο μία από τις εννιά ευρωπαϊκές χώρες που τερμάτισαν στις θέσεις 9-24 του τελευταίου παγκόσμιου πρωταθλήματος. Οι οκτώ συνδιεκδικήτριες θα είναι οι Ουκρανία, Φινλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Εσθονία και Ουγγαρία.

Ολη η αποστολή της Ελλάδας πριν την αναχώρησή της για τη Βουλγαρία.

 

Στη βουλγαρική πόλη πήγε και η Εθνική ανσάμπλ νεανίδων, η οποία άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης την Τετάρτη  παρουσιάζοντας προγράμματα στις 5 μπάλες και στις 5 κορδέλες και άφησε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Ευτυχία Δωδεκάτου, Ελπίδα Εγγλέζου, Ειρήνη Κονιστή, Μαριέτα Τοπολλάι, Ιωάννα Τριανταφυλλοπούλου και τη Χαλκιδέα  Ραφαηλία Φούρλη, συγκέντρωσε 30,650 β. στο πρόγραμμα με 5 μπάλες και 22,500 β. στις 5 κορδέλες, καταλαμβάνοντας την 11η θέση μεταξύ 20 χωρών στον σύνθετο αγώνα με 53,150 βαθμούς.

Στις 5 κορδέλες, μάλιστα, η Εθνική νεανίδων έχασε στις λεπτομέρειες το εισιτήριο για τον απογευματινό τελικό, μένοντας εκτός προνομιούχου οκτάδας για μία θέση και για μόλις 0,075 βαθμούς.

Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή σε μία μεγάλη διοργάνωση για τις γεννημένες το 2006 Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες έχουν την προοπτική να συνεχίσουν σε ανοδική πορεία και να προσφέρουν περισσότερα στις Εθνικές ομάδες σε βάθος χρόνου.

 

Επιστροφή