ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ-ΠΑΟΚ: Το ντεμπούτο της Αναστασίας Τζαφέρη πριν 6 χρόνια με τον Δικέφαλο του Βορρά

13 Ιουνίου 2021, 10:00
A+ A-
Πριν το ιστορικό ραντεβού η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Χαλκίδας έπαιξε σε 6 ματς με τις Θεσσαλονικιές που έχουν συγκομιδή ...45-0 γκολ !

►Του Μιχάλη Κόκορη

 

Το ραντεβού των Αβαντίδων με τον ΠΑΟΚ σήμερα Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, είναι ιστορικό. Θα γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στην Α' Εθνική Γυναικών.

Δύσκολο το έργο για τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Χαλκίδας, απέναντι στο μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδας (έχει κατακτήσει τα 14 από τα 15 τελευταία), αλλά τα κορίτσια του Ντράγκαν Κνέζεβιτς θα κυνηγήσουν το όνειρο και να κάνουν το θαύμα.

Με την ευκαιρία του σπουδαίου αυτού αγώνα, το egnomi.gr θυμάται τα 6 προηγούμενα ...ραντεβού των δυο ομάδων, όπου οι Αβαντίδες δεν μπόρεσαν να πετύχουν γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει φθάσει συνολικά τα 45!

 

2010-2011

Η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δυο ομάδες ήταν την περίοδο 2010-11. Ο αγώνας του Α' γύρου έγινε στη Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ φιλοδώρησε με επτά γκολ (7-0) τις Αβαντίδες.

Τον Απρίλιο έγινε στο γήπεδο Κανήθου το ματς του Β' γύρου. Η ομάδα της Χαλκίδας απαρτιζόταν τότε από πολλά μικρά κορίτσια που έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά  βήματα.

Το Α' ημίχρονο έληξε 0-0 και οι Αβαντίδες άντεξαν μέχρι το 70'. Το ...κλειδί της νίκης για τον ΠΑΟΚ κρατούσε η Σέρβα Ντιμιτρίεβιτς που μπήκε αλλαγή στο 52' και στο 70' άνοιξε το σκορ για τις φιλοξενούμενες. 10 λεπτά αργότερα η Χατζηγιαννίδου εδραίωσε τη νίκη της ομάδας της κάνοντας το τελικό 2-0.

Στην 11άδα των Αβαντίδων ήταν και η αρχηγός της ομάδας, σήμερα, Φαίδρα Λόγου (δεύτερη από αριστερά κάτω). Είχαν αγωνιστεί ακόμη, οι: Τσώκου, Μαρία Δημητρίου, Κηρύκου, Θωμοπούλου, Κόλλια, Ελευθερίου (30' Θεοδώρου), Πύθουλα, Οικονομου, Τροχούτσου (62' Μόνου), Πουρνή (75' Σερέτη). Απ' αυτές, η Κόλλια (δεξιά κάτω) έπαιξε φέτος τον Οδυσσέα Γλυφάδας, η Πύθουλα (δεξιά πάνω) στον Αγροτικό Ευόσμου και η Τροχούτσου (στο κέντρο κάτω)  στα Τρίκαλα.

Με τον ΠΑΟΚ είχαν αγωνιστεί οι:  Παπακωνσταντίνου, Μουρατίδου Μ. (73' Mουρατίδου Ε.), Σπύρου, Βλασιάδου, Αδαμάκη, Γκατζογιάννη, Χατζηγιαννίδου, Τσελέκογλου, Παράσχου, Βαρδαλή (73' Ασημωνη), Δημητρίου (52' Ντιμιτρίεβιτς).

 

2014-2015

Αυτή τη σεζόν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο δρόμο των Αβαντίδων, που έπαιζαν στη Β' Εθνική,  σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας. Ηταν στην προημιτελική φάση και οι Χαλκιδέες ...ζόρισαν τις πρωταθλήτριες μέχρι το 37' . Τότε δέχτηκαν το πρώτο γκολ από τη Μάρκου και στο β' ημίχρονο ήρθε και η ...κατάρρευση για τις Αβαντίδες που δέχθηκαν άλλα 9 γκολ.

Τα γκολ για το τελικό 0-10 σημείωσαν οι: Δημητρίου (4), Κακαμπούκη (3), Αδαμάκη και Σακελλάρη.

Η Αναστασία Τζαφέρη που αγωνίστηκε φέτος βασική στις πρωταθλήτριες του Νοτίου ομίλου, πολύ μικρούλα τότε, είχε μπει σαν αλλαγή σε εκείνο το ματς και μάλιστα, πρέπει να ήταν η πρώτη της επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα των Αβαντίδων.

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ: Τσώκου, Νεννέ, Χριστοδούλου, Χαρτοματσίδου (77' Τζαφέρη), Τροχούτσου, Παγώνη (66' Θεοδώρου), Βόλη, Μανίτα (84' Τουλούμη), Κηρύκου, Μισιρλή (σ.σ. φέτος αγωνίστηκε στον Ατρόμητο Αθηνών), Στεφανοπούλου.

ΠΑΟΚ: Παπακωνσταντίνου, Αδαμάκη, Γιάννου (44' Δοϊρανλη), Βλασσιάδου, Χατζηγιανίδου, Γκάτσου, Κακαμπούκη, Σακελλάρη, Δημητρίου (70' Σαχινίδου), Μάρκου, Γεωργίου (72' Τσίτσια).

 

2016-2017

Αυτή τη σεζόν η ομάδα της Χαλκίδας επέστρεψε στην Α' Εθνική, αλλά τερμάτισε τλευταία και επέστρψε γρήγορα στη Β' Εθνική. Και τις δυο φορές που έπαιξε με τις Αβαντίδες, ο ΠΑΟΚ  ...όταν έβαλε το πόδι στο γκάζι, μετά δεν πάτησε φρένο.

Στη Θεσσαλονική το ματς ήταν για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε κανένα οίκτο ...Τα γκολ του αγώνα: Στο 4' η Σακελλάρη το 1-0, στο 7' η Κακαμπούκη το 2-0, στο 29' η Σακελλάρη το 3-0, στο 31' η Ντιμιτρίγεβιτς το 4-0, στο 34' η Παντελιάδου το 5-0, στο 40' η Ντιμιτρίγεβιτς το 6-0 (σκορ ημιχρόνου), στο 49' η Γιάννου το 7-0, στο 54' η Ντιμιτρίγεβιτς (χατ τρικ) το 8-0, στο 56' η Γεωργίου το 9-0, στο 61' η Καλτσίδη το 10-0, στο 66' η Σαχινίδου το 11-0, στο 72' η Γιάννου το 12-0, στο 77' η Μπραμέ το 13-0 και στο 87' πάλι η Μπραμέ το τελικό 14-0.

Στο Β' γύρο το ματς έγινε στο γήπεδο Βασιλικού και το ματς είχε γεύση από τον αγώνα κυπέλλου που είχε γίνει πριν δυο χρόνια. Στο Α' ημίχρονο οι Αβαντίδες άντεξαν και πήγαν στα αποδυτήρια χάνοντας με 0-1, αλλά στην επανάληψη δέχθηκαν άλλα 9 γκολ.

Στην 11άδα των Αβαντίδων ήταν η Νικολέτα Αρκουλή που αγωνίζεται και τώρα στην ομάδα της Χαλκίδας.

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Ασημώνη, Θεοδώρου, Μάρκου Χ., Αρκουλή, Λατίφι, Αγγελάκη, Σιδερία, Τσώκου, Ζώγα, Μεϊντάνη, Δάρλα (Παγώνη, Βαξεβάνη, Καρέτσου, Λιάσκου, Σαμαρά, Δήμου).

Π.Α.Ο.Κ.: Παπακωνσταντίνου, Γεωργίου, Γιάννου Ε., Κακαμπούκη, Μάρκου Ε., Βαρδαλή, Παντελιάδου, Σαχινίδου, Σακελλάρη, Μπράμε, Γκάτσου - Πελετίδου, Μπουζίνου, Κούτσικου, Γιάννου Δ., Αδαμάκη, Χατζηγιαννίδου.

 

2019-2020

Το Δεκέμβριο του 2019, βρέθηκαν οι δυο ομάδες στο Στάδιο Χαλκίδας και οι Αβαντίδες στάθηκαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο. Κόντραραν όσο μπόρεσαν τον ΠΑΟΚ που κέρδισε 2-0 με γκολ στο β' ημίχρονο από την Μπετανκούρ (50') και την Δημητρίου (71'). Ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη δεν έγινε αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω του κορωνοϊού.

Ντεμπούτο ως τεχνικός διευθυντής των Αβαντίδων είχε κάνει το παραπάνω ματς ο Βαλάντης Μπλέτσας.

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ (Μωυσιάδης): Νταβαντζή, Νεοφύτου, Δάρλα, Αυλωναρίτη, Γαγάρα, Τσαραντάνη, Κόλλια, Μυρτολλάρι, Χριστοφορίδη, Λόγου, Νίκα.

Απ' αυτές θα είναι σήμερα στο Πανθεσσαλικό οι Νεοφύτου, Γαγάρα, Μυρτολλάρι, Χριστοφορίδη, Λόγου, αλλά και η Κατερίνα Τσαραντάνη (κέντρο στην κάτω σειρά), η οποία θα συμμετάσχει στο Μικρό Τελικό (αρχίζει στις 5) ανάμεσα στην ομάδα της (ΑΕΛ) και την Αγία Παρασκευή για την 3η και 4η θέση.

ΠΑΟΚ (Φιλίππου): Παπακωνσταντίνου, Πατερνά, Χατζηγιαννίδου, Γκάτσου, Καραπέτσα (55′ Μήτκου), Στράντζαλη, Πίτσιου (55′ Κακαμπούκη), Βαρδαλή (80′ Δοϊράνλη), Δημητρίου, Μπετανκούρ (85′ Ακριβάκη), Πούλιου.

 

 

Επιστροφή