Έμειναν χωρίς γιατρούς και φάρμακα

Έμειναν χωρίς γιατρούς και φάρμακα
29 Μαρτίου 2011, 09:49
A+ A-
Διαμαρτύρονται έντονα οι δάσκαλοι για την κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εκπαιδευτικών καταγγέλει το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και καλεί το Υπουργείο Υγείας να δώσει λύση. 

Οι δάσκαλοι επισημαίνουν ότι, σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται τη χειρότερη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, έρχεται ένα ακόμη χτύπημα αυτή τη φορά στο ευαίσθητο αγαθό της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

Τα βιβλιάρια υγείας των Δημοσίων Υπαλλήλων, δε γίνονται δεκτά ούτε από τους γιατρούς ούτε από τους φαρμακοποιούς, στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Συγκεκριμένα, τα φαρμακεία αδυνατούν να χορηγήσουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμών των λογαριασμών τους από τον Ο.Π.Α.Δ.

Για τον ίδιο λόγο οι γιατροί ανακοινώνουν ότι δεν καλύπτουν πλέον μια σειρά ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων τις οποίες καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομική αιμορραγία παρά το γεγονός ότι καταβάλλουν ανελλιπώς τις σχετικές κρατήσεις κάθε μήνα.

Η ΔΟΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι: "Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και δεν μπορούμε να την ανεχτούμε άλλο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση  σε ένα ζήτημα που αφορά τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους."

Επιστροφή