Φτηνό πετρέλαιο και του χρόνου

Φτηνό πετρέλαιο και του χρόνου
29 Μαρτίου 2011, 14:46
A+ A-
Σύμφωνα με δημοσίευμα, δεν θα εξισωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτή της κίνησης. 

Σύμφωμα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, δεν θα εξισωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτή του πετρελαίου κίνησης, τον επόμενο χειμώνα.

Ως εκ τούτου το πετρέλαιο θέρμανσης θα συνεχίσει να πωλείται με το μειωμένο φόρο από την ερχόμενη σεζόν, που ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου 2011. Η αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης αποδίδεται στο τεράστιο πολιτικό κόστος που θα έχει η αύξηση της τιμής του πετρελαίου. 

Ήδη από φέτος, με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που έφτασε στα 87 λεπτά το λίτρο, δημιουργήθηκε τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Σε πολλές πολυκατοικίες οι ένοικοι είναι στα μαχαίρια και οι διαχειριστές σε απόγνωση.

Αιτία η αδυναμία πολλών ενοίκων να πληρώσουν τα κοινόχρηστα, που είναι ...τσουχτερά, λόγω του πετρελαίου. Όπως φαίνεται η διόγκωση του φαινομένου έφτασε στα ...αυτιά των κυβερνητικών στελεχών.

Αντιλήφθηκαν ότι αν από φέτος υπάρχει πρόβλημα, του χρόνου με τιμή του πετρελαίου θέρμανσης 1,5 ευρώ το λίτρο ( τόσο κοστίζει περίπου το κίνησης) θα γίνει κοινωνική έκρηξη νε ανυπολόγιστες συνέπειες.

Έτσι αναμένεται να μην γίνει η εξίσωση, γεγονός όμως που δημιουργεί άλλο σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να βρεθούν τα χρήματα, που θα εισέπρατε το κράτος από την εξίσωση των τιμών και ήδη το οικονομικό επιτελείο αναζητά τρόπους αναπλήρωσης. 

Επιστροφή